Advertentieindex
Image default
Bedrijven

Tijdregistratie moderne manier

Tijdregistratie, geen enkel bedrijf met arbeiders kan errond. Maar hoe ga je om met de werktijden als je arbeiders verspreid zitten over verschillende werven doorheen het land? Dat is de vraag die veel bedrijfsleiders van bouw-, service- en installatiebedrijven wakker houdt.

 

Tijdregistratie via werkbriefjes

Vroeger werden de werkuren bijgehouden op basis van vertrouwen en transparantie. Een mobiele medewerker zoals een metser, elektricien of installateur, schreef gewoon op een simpel werkbriefje of schriftje zijn of haar werkuren. Bijvoorbeeld: maandag start om 8u en gestopt om 16u30. Dat veelvoud aan briefjes of schriftjes werd nadien vakkundig gedeponeerd op ‘den bureau’ waarna één of meerdere administratieve bedienden begonnen aan hun huzarenstukje: Alles ontcijferen, overtypen en verwerken.

 

Tijdregistratie moderne manier

De eenentwintigste eeuw is die van de digitalisering. Ook het verwerken van werkuren en tijdregistratie is de voorbije jaren een pak moderner geworden. Het systeem rond de tijdregistratie via werkbriefjes heeft namelijk een aantal nadelen:

  1. Het is niet accuraat
  2. Het is niet betrouwbaar
  3. Het is enorm tijdrovend

Vandaar dat bedrijven zoals GeoDynamics ingezet hebben op digitale tijdregistratie voor mobiele medewerkers. Hun oplossing werkt in een mum van tijd alle nadelen weg.

 

Werkuren via badgelezer

Hoe het werkt? Vrij simpel. Een mobiele medewerker verplaatst zich vaak met een camionette of ander voertuig. In dit voertuig plaatst GeoDynamics een track and trace-systeem en koppelt er direct een badgelezer aan vast. Elke mobiele medewerker krijgt zijn of haar eigen badge ter identificatie, en de mobiele tijdregistratie kan beginnen. In plaats van de werkuren neer te schrijven, hoeft de medewerker enkel zichzelf te identificeren via de badge en de badgelezer. Vanaf dat moment gaat de mobiele tijdregistratie quasi automatisch.

 

Verwerking gegevens

Wat er zoal verwerkt wordt? Heel veel!

  1. Correcte en precieze werkuren (bv. begonnen om 7u54)
  2. Eventuele CAO-bepalingen zoals mobiliteitsvergoeding
  3. Snelle verwerking naar sociaal secretariaat

Deze combinatie zorgt dat de loonverwerking afgerond kan worden in slechts enkele tellen.

https://apps.geodynamics.be/tijdregistratie/