Advertentieindex
Image default
Bedrijven

Steeds minder kerstboom door de kunstkerstboom

Steeds minder kerstboom door de kunstkerstboom

 

Nederlanders gaan steeds minder op pad om een echte kerstboom te kopen en online is ook te zien dat ze minder een kerstboom bestellen, zo blijkt uit onderzoek. Vroeger had iedereen nog een echte kerstboom in de woonkamer staan die versierd werd en waar het rook naar dennennaalden. Dit is inmiddels wel veranderd, er zijn nu veel meer kunstkerstbomen in de huiskamers te vinden.

Het feit dat er minder echte kerstbomen dan kunstkerstbomen gekocht worden komt door dat veel mensen al een kunstkerstboom in hun bezit hebben, die ze als eens gekocht hebben. Steeds meer mensen gaan tegenwoordig een kunstkerstboom kopen, omdat het makkelijker is volgens velen en het is een keer investeren en er daarna geen omkijken meer naar hebben. Toch moet er zeker niet overdreven worden in de daling van het aantal echte kerstbomen, omdat er maar een lichte daling te zien is. Daarnaast is de stijging van het aantal kunstkerstbomen hoger dan de daling van het aantal echte kerstbomen. Hierdoor wordt er uiteindelijk onderaan de streep meer geld uitgegeven aan kerstbomen dan het jaar hier voor. Een goede zaak zo vind de voorzitter van de VNK, Gerard Knol.

De totale uitgaven met de kerstperiode voor Nederlands is het afgelopen jaar per persoon ook gestegen. Dit is een trend die de afgelopen jaren niet altijd te zien was, maar door de aanhoudende en groeiende economie geven we met ze alle weer meer geld uit, zeker met de kerstperiode. ‘’Dit is een geweldig signaal’’, zo zegt ING-econoom Senne Janssen over deze ontwikkeling. We staan er als Nederlanders toch beter voor dan dat we allemaal dachten en ingeschat hadden. De consumenten verdienen meer en hun koopkracht is in het afgelopen jaar dan ook gestegen, met als gevolg dat de mensen meer geld gaan uitgeven.

https://www.xmasdeco.nl/