Advertentieindex
Image default
Bedrijven

Muggen bestrijden en muggenbeten voorkomen

Zo voorkom je muggen

Bij warm weer of juist heel wisselvallig weer met warme dagen tussendoor, komen er heel veel nieuwe muggenlarven uit. Dit mond vaak uit in een plotselinge muggenplaag. Om dit te voorkomen is het belangrijk om stilstaand water in bijvoorbeeld regentonnen te verwijderen. Muggen hebben geen bloed nodig om zichzelf te voeden, maar wel voor de ontwikkeling van de eitjes. Een vrouwtjesmug prikt altijd meerdere keren en net zolang totdat ze zich volledig volgezogen heeft. Dit doet ze vervolgens om de paar dagen. Een mug wordt gemakkelijk drie maanden oud. In die tijd is ze dus super actief.

Wanneer word je het meest geprikt?

Het meest wordt je geprikt wanneer je buiten bent en op een plek bij het water. Denk aan vissen, kamperen of wandelen. Daarnaast wordt je vaak ook gestoken in je eigen tuin en tijdens het slapen. Het meest vervelende van muggen zijn voor de meeste mensen toch wel de muggenbeten, daarna staat op nummer twee het irritante gezoem.

Een mug komt af op lichaamsgeur en uitgeademende koolstofdioxide. Ieder persoon heeft zo zijn eigen lichaamsgeur. Je lichaamsgeur wordt beinvloed door vele verschillende facetten zoals je huidige gezondheid en wat je zoal gegeten hebt. Muggen hebben zo hun voorkeur wat betreft lichaamsgeur, dat is ook de reden waarom de één vaker gestoken wordt dan de ander. Echter komen muggen niet alleen af op deze unieke geur. Muggen lokaliseren hun prooi door uitgeademende koolstofdioxide. Dit laatste kan gemakkelijk nagebootst worden door een anti muggenlamp.

Muggen weren en verjagen

Om muggen zoveel mogelijk te voorkomen kun je de omgeving ontaantrekkelijk maken voor muggen. Omdat muggen afkomen op geur, kun je ervoor zorgen dat je planten of kruiden neerzet waar muggen niet van houden. Dit kun je ook heel gemakkelijk in de tuin realiseren als ook op het balkon.

https://www.cyclonepro.nl/