Advertentieindex
Image default
Auto’s en Motoren

Waar kan ik een Peugeot kopen?

Je hebt net je rijbewijs en je bent op zoek naar een leuke eerste auto. Het kan ook zijn dat je je rijbewijs al een hele poos hebt en toe bent aan een andere en/of nieuwe auto, maar in beide gevallen komt vaak dezelfde vraag om de hoek kijken: Wat is een goed automerk? Er zijn een heleboel verschillende merken en dat kan het nogal lastig maken om er één te kiezen. Wees gerust, in deze blog helpen we je een beetje op weg. Deze blog gaat namelijk over Peugeot, één van de bekendste automerken ter wereld.

 

Hoe is Peugeot ontstaan?

Het Franse automerk Peugeot is ontstaan in het jaar 1810, maar was van origine totaal iets anders dan wat je nu van het merk gewend bent. Het begon namelijk als familiebedrijf dat staal bewerkte voor gereedschappen. Pas in 1882 gingen ze zich meer bezighouden met de vervoersmiddelen en besloten rijwielen te gaan maken. Toen is de “Grand bi” ontstaan, de fiets die tegenwoordig nog vaak herkend wordt aan zijn enorm grote voorwiel. In 1889 ontwikkelden ze driewielers aangedreven door een stoommachine die twee personen kon vervoeren. Vanaf 1890 is Peugeot begonnen met waar we het merk nu van kennen, het produceren van auto’s.

 

Wat voor modellen heeft Peugeot?

Peugeot heeft veel verschillende modellen verdeeld over allerlei type auto’s, zoals:

–          Stadsauto’s: Dit zijn wat meer compacte, maar toch mooie en stijlvolle auto’s.

–          SUV’s: Grote, ruime auto’s met een stoere uitstraling zoals iedereen ze kent.

–          Coupés: Nette, sportieve auto’s en zeer comfortabel voor de lange ritten.

–          Busjes: Perfect om te gebruiken als gezinsauto of bedrijfsauto om personeel te vervoeren.

Zo zijn er een heleboel meer op te noemen. Ben je nou benieuwd welke Peugeot er bij jou past? Er zijn allerlei dealers die jou hierbij kunnen helpen, dus ga op onderzoek uit en wie weet rijd jij straks in een Peugeot!

https://www.haaimahylkema.nl/peugeot/