Advertentieindex
Image default
Auto’s en Motoren

rolstoelauto

De verlaagde vloer is ideaal om rolstoelen in en uit het voertuig te krijgen, maar het kan problemen geven met de ruimte onder de auto, dus wees extra voorzichtig bij het rijden op onbekende wegen. Zeker als je verkeersdrempels tegenkomt. Door de verlaagde vloer kan er ook een andere, mogelijk kleinere brandstoftank op de auto worden gemonteerd. Dit kan betekenen dat u vaker moet tanken dan u van een conventionele auto zou verwachten.

 

Voldoende ruimte is essentieel voor elke auto, zeker voor een aangepaste auto. Je moet nadenken over hoeveel boodschappen je moet doen en welke accessoires of hulpmiddelen je altijd bij je moet hebben.

Dit staat centraal bij elke overweging van een rolstoelauto. Als het moeilijk is om uw stoel in en uit de door u gekozen auto te manoeuvreren, zult u elke dag worstelen. Maar hoe steil is de oprit om in de auto te komen? De meeste rolstoelvoertuigen hebben een verlaagde vloer die meer hoofdruimte in het voertuig biedt, maar ook een minder steile helling om in het voertuig te komen. Je kunt ook zoeken naar een auto met een verlaagde ophanging die het in- en uitstappen via een oprit makkelijker maakt. Je kunt ook denken aan een auto met lift in plaats van een oprijplaat. Het nadeel van deze voertuigen is dat ze extra kosten, maar in sommige gevallen maakt het gemak ze een waardevolle investering.

Pas als u volledig tevreden bent met elk aspect van uw voertuig, mag u ermee instemmen het te nemen. Een rolstoelauto kan een geweldige opsteker zijn voor gezinnen met mensen met een handicap, dus zorg ervoor dat u het juiste voertuig aanschaft en profiteert van alle voordelen die ze te bieden hebben.

 

In en uit een rolstoelauto stappen

 

De binnenkant van een rolstoelauto

 

Rolstoelauto’s, ook wel rolstoeltoegankelijke voertuigen genoemd, zijn auto’s met aanpassingen die nodig zijn om in een rolstoel te passen. Sommigen van hen zijn ook aangepast om in een rolstoel te rijden, ze staan ​​bekend als rolstoelvoertuigaandrijving. Dit is een geweldige manier om uw autonomie te behouden tijdens het gebruik van een rolstoel. Hiermee kunt u zich verplaatsen zonder te wachten op een rolstoeltoegankelijke taxi om u op te halen en zonder een vriend of familielid te vragen om u te verplaatsen.

Het is ook de moeite waard om aan de toekomst te denken. U zult de auto waarschijnlijk een tijdje hebben, dus zal uw rolstoel in die tijd waarschijnlijk veranderen? Dit moet vooral belangrijk zijn als de rolstoelgebruiker nog steeds groeit of als zijn toestand waarschijnlijk zal veranderen en er daarom in de nabije toekomst meer ruimte nodig zal zijn.

 

Waar moet ik nog meer op letten voordat ik een rolstoelauto koop?

https://www.mobility4all.be/

https://www.mobility4all.be/