Advertentieindex
Image default
Auto’s en Motoren

Geld Lenen voor een Auto.

Geld lenen voor een auto gebeurde in bijna 80% van de situaties waarbij een nieuwe auto werd aangeschaft. Zeer veel van de particulier, en zakelijk, aangeschafte auto’s zijn derhalve betaald met geleend geld. Als u geld gaat lenen voor een auto moet u kritisch blijven. Het doel voor de lening is natuurlijk die prachtig mooie nieuwe auto die u wenst aan te schaffen. Dan maakt iets meer rente betalen opeens niet zo heel veel meer uit. U heeft het ervoor over. Geld lenen voor een auto gebeurd veelal met een andere emotie dan geld lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing, of om geld te lenen om de huidige te dure leningen in te lossen.

Aandachtspunten.

Belangrijke punten van aandacht voor uw lening is dat u, ook als het gaat om een auto, goed blijft opletten wat u moet betalen. En voor welke looptijd. Zorg er altijd voor dat u de lening alweer heeft ingelost voordat u de auto weer wenst in te ruilen. Als u kiest voor een auto waarmee u 5 jaar verwacht te doen, kies dan ook voor een lening met een looptijd van 5 jaar, of korter. Als u kiest voor een lening met een langere looptijd is de kans namelijk aanwezig dat u nog aan uw oude lening moet betalen, terwijl u alweer een nieuwe auto wenst uit te zoeken. Hierdoor kunt u met een restschuld blijven zitten.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

U gaat geld lenen voor een auto, maar wat moet u kiezen. Een doorlopend krediet of een persoonlijke lening? Omdat wij u persoonlijke financiële situatie niet kennen is het lastig om daar iets over te zeggen. Toch is het in het algemeen zo dat een persoonlijke lening het meest geschikt is. Dit komt door de zekerheden die u heeft bij een persoonlijke lening. Zo staat bij een persoonlijke lening de rente vast. Staat de aflossing vast en weet u zeker wanneer u het krediet volledig heeft afgelost. Hierdoor is het ook eenvoudiger om de te verwachten levensduur van de auto en de looptijd van de lening goed op elkaar af te stemmen.

Voorwaarden.

Als u geld gaat lenen moet u aan diverse voorwaarden voldoen. Er wordt naar diverse gegevens gekeken. De banken die de lening zouden moeten gaan verstrekken houden van zekerheid. Een deel van de zekerheid voor het terugbetalen van de auto financiering hebben ze sowieso. In de meeste gevallen wordt uw nieuwe auto verpand aan de kredietverstrekkers. Als u niet meer zou betalen kunnen zij dan de auto eenvoudig in beslag nemen.
Daarnaast vinden de banken het prettig als u een vast inkomen heeft. Dit kan zijn uit een dienstverband of een vaste uitkering. Onder een vaste uitkering wordt dan bijvoorbeeld pensioen, of een wao/wia uitkering gerekend. Op een bijstanduitkering of een WW uitkering wordt geen lening verstrekt. Geld lenen voor een auto is daarmee niet voor iedereen weggelegd.

http://geldleneninbelgie.com/autoleningen/