Advertentieindex
Image default
Auto’s en Motoren

Camper bed bouwen: Hoe doe je dat?

Een camperbed bouwen? Het is eenvoudiger dan je denkt. En gelukkig zijn er al velen je voor gegaan. Camper bed bouwen: Hoe doe je dat? Zo kun je gelukkig inspiratie opdoen bij andere doe-het-zelf bouwers. Zoals bijvoorbeeld de camperbouw expters van by NOMADS. Zij hebben inmiddels al twee campers gebouwd en je weten daarom alles over het bouwen van een camper bed

In hun eerste camper besloten ze een slaapbank in te bouwen. Dat betekent dat je er zowel een bed als een bank van kunt maken. Heel praktisch als bijvoorbeeld de ruimte in de camper niet zo groot is. Hun eerste camper was een klein busje. De ruimte in deze camper was niet groot, dus kozen ze voor een bedbank constructie. 

camper bett sofa

Zo maakten ze twee losse banken met een zitting die je kunt openen en sluiten. Zo heb je ook extra opbergruimte in de zitbanken in je camper. Vervolgens hebben ze de tafel gedemonteerd zodat het tafelblad als bed kon worden gebruikt. Ook hadden ze verder twee aparte planken om het oppervlak voor het bed volledig te maken.

Mocht je misschien een bed willen bouwen in een grotere camper? Dan kun je beter een groter camperbed bouwen. Dat deden de camperbouwexperts van by NOMADS met hun tweede camper. Ze bouwden een bed met een vaste lengte met een heerlijk groot matras. De constructie was zeer eenvoudig en robuust.

camper bett bauen

Zo heb je ook doe-het-zelvers die ervoor kiezen om een ​​camperbed te bouwen dat overdwars ligt. Zo bespaar je ruimte in je camper. Helaas, als je een lang persoon bent, is dit niet erg handig. Een ander nadeel is dat je over elkaar heen moet kruipen als er bijvoorbeeld iemand moet plassen.

Meer weten over het bouwen van een camperbed? Kijk op de website van by NOMADS waar ze een uitgebreide blog hebben geschreven over het bouwen van een camperbed. Je kunt op hun website verschillende video’s en een gratis e-book vinden die jou helpen bij het bouwen van een camper. Erg handig om dat direct te downloaden.

https://www.bynomads.de/camper-ausbau/camper-bett-bauen/