Advertentieindex
Image default
Auto’s en Motoren

Bonus-malus ladder autoverzekering

Als je van plan bent om een autoverzekering af te sluiten, dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de bonus-malus ladder. Goede informatie hierover helpt je namelijk om makkelijker de juiste autoverzekering te vinden. Gelukkig hoef je niet ver te gaan zoeken, onderstaand artikel geeft je al de informatie die je nodig hebt.

 

De bonus-malus ladder wat is dat juist?

 

De bonus in bonus-malus staat voor een premiekorting, en het malus-gedeelte staat voor eventuele toeslag die je zult moeten betalen. Een bonus-malus ladder is dus een systeem ontwikkeld door autoverzekeraars, om autobestuurders met schadevrije jaren te belonen. Het laddersysteem laat je toe om telkens hogerop te klimmen, om meer premiekorting te claimen, maar je kan ook zakken. Wanneer je een ongeval tegengekomen bent in dat jaar, zak je zelfs tot 5 treden in één keer.

 

De treden van de bonus-malus ladder, specifieker bekeken

 

De treden van een bonus-malus ladder en de korting en toeslag verschilt dus per verzekeraar, toch is er een bepaalde structuur die steeds terugkeert. Voor elk schadevrij jaar (jaar dat je niet betrokken bent in een ongeval), klim je één trede omhoog. Als je op de hoogste trede zit, dan kan je vaak profiteren van heuse kortingen van ongeveer 70% tot 85%. Als je helemaal beneden op de ladder terecht komt, dan betaal je een premietoeslag van 0% tot 40%.

 

De bonus-malus ladder verschilt per verzekeraar


Voor je een autoverzekering aflegt, is het niet alleen belangrijk om de prijzen van de autoverzekeringen zelf met elkaar te gaan vergelijken, maar ook de indeling van het bonus-malus systeem. Meestal heeft een bonus- malus ladder 18 tot 21 treden, maar dat kunnen er ook meer of minder zijn. Als je wilt weten hoe de bonus-malus ladder van je verzekeraar juist in elkaar zit, dan kan je een kijkje nemen in de polisvoorwaarden van de verzekering. Het is dus ook belangrijk dat je deze in acht neemt, wanneer je autoverzekeringen vergelijkt. Kies niet enkel voor de voordeligste, maar ook voor een betrouwbare verzekering. Wil je je auto verzekeren bij een professionele verzekeraar? Neem dan een kijkje op: Autoverzekering.nl – Univé.

http://autoverzekering.nl