Advertentieindex
Image default
Adverteren

SEO (zoekmachine optimalisatie)

SEO (zoekmachine optimalisatie)

De SEO betekenis is een veelbesproken onderwerp binnen het vak online marketing. Online marketing heeft veel facetten en meerdere kanalen waarmee een bedrijf zijn of haar doelgroep kan bereiken. SEO is hier één van de meest natuurlijke manieren om een doelgroep te bereiken. Een reden hiervoor is dat juist de doelgroep op zoek is naar de diensten van een bedrijf. Bij veel andere kanalen is een bedrijf op zoek naar de klanten (denk hierbij aan Facebook advertenties). Dit is een erg positieve eigenschap die dit kanaal bezit doordat de potentiele klant al een mate van interesse heeft getoond in het bedrijf en de aangeboden diensten.

De letterlijke SEO betekenis is Search Engine Optimization. Dit is in het Nederlands (letterlijk vertaald) zoekmachine optimalisatie. SEO is het proces van het omhoog brengen van een website in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Dit wordt gedaan door een aantal onderdelen van de desbetreffende website dusdanig te optimaliseren dat het vaak ook de gebruikersvriendelijkheid van een website verhoogd. 

SEO Betekenis: Zoekwoorden

SEO heeft veel onderdelen die moeten worden geoptimaliseerd om het gewenste resultaat te behalen. Belangrijk is, voordat je begint met je eigen SEO traject, is dat je goed moet beseffen dat het een lang traject kan zijn. Hoelang het traject is wordt vooral bepaald door de zoekwoorden die je uitkiest. Wanneer je hele makkelijke zoekwoorden uitkiest (waar niemand anders voor optimaliseert), zal het sneller gaan. Wanneer je juist moeilijkere SEO zoekwoorden uitkiest zal het langer duren om de gewenste plaatsen te bereiken. 

Het wordt vaak in de SEO gezegd: Liever op plek 1 met een zoekwoord met 100 maandelijkse zoekopdrachten dan op pagina 3 met een zoekwoord met 1000 maandelijkse zoekopdrachten.

Om, voordat je begint met SEO, te bepalen op welke zoekwoorden je wilt worden gevonden, wordt er vaak een zoekwoordonderzoek gedaan. Dit houdt in: Op ieder relevant en belangrijk zoekwoord waarmee jouw doelgroep zoekt bepalen of deze haalbaar is voor jouw SEO traject. Per zoekwoord wordt er gekeken naar hoeveel maandelijkse zoekopdrachten er worden gedaan en hoeveel concurrentie erop zit. Hierbij is tevens erg belangrijk dat de concurrenten die hiervoor optimaliseren niet al een erg sterke website hebben voor SEO. Hierdoor kan het lastig worden gemaakt om ook de nummer 1 plek te behalen.

Nadat het zoekwoordonderzoek is afgerond kan er een doorstart worden gemaakt met het koppelen van de juiste zoekwoorden met de juiste landingspagina’s.

Wil je meer informatie over de SEO betekenis? Neem dan eens contact op met Ralf van Veen. Een ervaren SEO freelancer uit Rotterdam.

https://ralfvanveen.com/

Gerelateerde artikelen

A6 flyers drukken

Naar verhouding

Het esthetische van een kin- of kaakcorrectie