Advertentieindex
Image default
Adverteren

Het esthetische van een kin- of kaakcorrectie

Sommige mensen hebben een kin die te ver naar achteren staat. Hierdoor lijkt het gezicht van deze mensen bol en niet harmonisch zoals bij veel andere mensen. Met harmonisch wordt bedoeld dat de kin, de onderlip, de bovenlip en de neus in één lijn staan. Deze stand van de kin, lippen en neus geeft mensen een mooier gezicht.

Een kin die te ver naar achter is alleen esthetisch wat minder, het is niet echt een probleem voor mensen die dat hebben. Echter als je een kaak hebt die te ver naar achter staat komen er vaak ook andere klachten bij zoals: ernstige kaakgewrichtklachten met veel pijn, aangetaste kaak, grote open beet, geen normale lipsluiting, uitgegroeid bovenfront, terug liggende onderkaak, traumatische diepe beet, gummy smile etc. Dit is een veel groter probleem dan alleen een kin of een kaak die naar achteren staat.

Als je alleen een kaak naar voren wilt halen kan dat met een eenvoudige chirurgische kincorrectie. Een chirurgische kaakcorrectie is niet zo ingrijpend, maar heeft wel een enorm esthetisch effect. Maar als je een chirurgische kaakcorrectie wilt laten doen, heeft dat wel ingrijpende gevolgen. Het is een grote behandeling waarmee je soms meer dan een jaar bezig bent met verschillenden soorten operaties om van alle klachten af te komen.

Een kaakcorrectie is wel écht nodig. Het corrigeren van de kaak heeft ook een bijkomend esthetisch effect, maar dat is niet de reden waarom de meeste mensen deze operatie doen. Want een kaakoperatie doe je wanneer je last hebt van allerlei problemen met je kaak en niet als je jouw kaak gewoon niet mooi vind.

Zowel de kaakcorrectie als de kincorrectie hebben een esthetisch effect. Een kincorrectie doe je eigenlijk alleen maar vanuit de esthetische overweging en bijna nooit omdat je andere bijkomende klachten hebt. Het esthetische daarvan is zo radicaal dat het net lijkt of je een nieuw gezicht hebt, alleen dan harmonischer.

http://www.orfeokliniek.nl/