Advertentieindex
Image default
Adverteren

Achteruitrijcamera nodig?

Met een achteruitrij camera kan een bestuurder achter zijn auto, bus of vrachtwagen kijken als hij achteruit wil rijden. Maar waarom heb je nu zo’n camera nodig? Kun je niet gewoon in je binnenspiegel of over je schouder kijken?

Het belangrijkste verschil tussen een achteruitrij camera en over je schouder of in je binnenspiegel kijken is dat een achteruitrijcamera ook de dode hoek van een auto kan zien. Zeker als je een camper, caravan, bus of vrachtwagen hebt is een dergelijke camera heel erg aan te raden. Maar ook voor normale auto’s kan een achteruitrijcamera erg handig zijn. Met een camera neem je het laatste restje onzekerheid weg die je nog hebt bij het inparkeren.

Achteruitrijcamera camper, caravan en bus

Als je een achteruitrijcamera wilt moet je een afweging maken tussen een draadloze camera en een bekabelde camera. Het voordeel van de draadloze camera is dat je de camera heel makkelijk op verschillende voertuigen kunt plaatsen en de voordelen van de bekabelde camera is dat er minder storingen zijn en dat ze vaak goedkoper zijn.

Verder is het goed om te letten op hoeveel je op de camera kunt zien. Met sommige camera’s kun je ’s nachts kijken en met andere niet. Ook kun je met sommige camera’s zowel dichtbij als verder achter de auto kijken.

Voor iemand met een caravan is het handig om een draadloos systeem te hebben, want het is dan mogelijk om de camera te verplaatsen naar de auto als de caravan een keer niet meegaat. Voor iemand in een camper of bus is een bekabeld systeem waarschijnlijk beter, want deze zijn goedkoper en hebben minder storingen.

Als je regelmatig ’s nachts onderweg bent is het aan te raden om een camera te hebben die ’s nachts kan zien, maar ook voor mensen die ’s nachts bijna nooit weggaan kan zo’n systeem een keer van pas komen. Uiteindelijk zal je een afweging moeten maken tussen wat je nodig hebt en tussen wat je wilt betalen.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/