Advertentieindex
Image default
Aanbiedingen

Welke raamdecoratie is het meest geschikt voor een moderne woning?

Raambekleding bestaat al honderden jaren. Van gordijnen tot jaloezieën naar rolgordijnen, raambekleding is er in veel verschillende soorten en kan verschillende doelen dienen. Maar je kunt je afvragen, welke daarvan het beste past in een moderne omgeving, welke raambekleding houdt mijn woning modern, nu en in de toekomst?

Tegenwoordig wil je dat je raambekleding nog een paar andere doelen dient, zoals een betere energie-efficiëntie en als middelpunt van de binnenhuisarchitectuur. Er is een hele categorie van deze moderne jaloezieën en rolgordijnen en we kunnen ze afzonderlijk voor je uitsplitsen, zodat je een beter idee krijgt van wat je voor je moderne woning zult krijgen.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn wat je zoekt als je in de eerste plaats een raambekleding zoekt die voor de beste energie-efficiëntie zorgt door te helpen de warme of koude buitenlucht af te weren. Moderne consumenten zoeken vaak manieren om hen te helpen geld te besparen, en met de energie-efficiëntie die plisségordijnen bieden, zal dat zeker lukken. Ze bestaan uit zeshoekige zakken die op elkaar gestapeld zijn, vandaar de andere naam: honingraatstructuur. De zakken vangen lucht op, en vormen zo een barrière die verhindert dat warme of koude lucht van buiten binnenkomt, en helpt zo je kamertemperatuur stabiel te houden zonder het verwarmings- en koelsysteem te overbelasten.

Kunststof houten jaloezieën

Zoek je iets dat rechte lijnen geeft zoals plisségordijnen, maar wil je niet iets dat er te rustiek uitziet, sta ons dan toe kunststof houten jaloezieën voor te stellen. Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn ze gemaakt om op echt houten jaloezieën te lijken zonder hetzelfde materiaal te gebruiken. Ze zijn gemaakt van een combinatie van PVC en vinyl waardoor ze duurzamer zijn en beter tegen water kunnen dan houten jaloezieën, waardoor ze een betere keuze zijn voor badkamers en keukens. Dankzij deze eigenschap kun je ze overal in je huis gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken over beschadiging, zodat je ze in elke kamer gelijkmatig kunt gebruiken.

https://www.raamdecoratie.com