Advertentieindex
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de procedures voor het verkopen van een auto?

tweedehands auto belgie

auto verkopen 

tweedehands auto

Bezoek autokeuring

Als u de auto aan een particulier verkoopt, moet u bij de keuring de auto als eigenaar besturen! U kunt het meest geschikte inspectiecentrum kiezen (in de buurt van uw kantoor of woonplaats), maar als u opnieuw moet onderzoeken, moet u contact opnemen met het centrum.

Als u het voertuig aan de garage verkoopt of voor export gebruikt, is geen technische inspectie vereist. In dat geval moet u het kentekenbewijs aan de koper overhandigen en op de factuur “Technische controle door de koper” aangeven. De geldigheidsduur voor het aanvragen van registratie is maximaal twee maanden. Na twee maanden moet u opnieuw een kentekenbewijs aanvragen! U moet het document minimaal drie maanden bewaren.

Hoe ga je om met kentekenplaten?

Het hangt ervan af of u van plan bent een nieuwe auto aan te melden, en zo ja, binnen welke termijn. Bewaar in dit geval de plaat. Verpak het oude certificaat met de nieuwe registratieaanvraag. Wees voorzichtig, de nieuwe auto moet binnen 4 maanden na verkoop in gebruik worden genomen.

Ik heb de snelwegbelasting betaald!

Als u het kenteken binnen vier maanden na verkoop retourneert, wordt het teveel betaalde belasting voor de oude auto terugbetaald. Vervangt u de oude auto door een nieuwe auto, dan worden de onbetaalde en betaalde belastingen van de oude auto in mindering gebracht op de belasting over de nieuwe auto.

Hoe zit het met mijn autoverzekering?

Hij weet het al omdat u via haar een nieuwe aanmeldingsaanvraag heeft gestuurd (of uw makelaar heeft deze procedure al voor u afgerond) zodat het bedrijf deze kan markeren. Zij is verantwoordelijk voor het doorsturen van dit document naar de afdeling voertuigregistratie (DIV).

Is uw auto goed voor schrootstapels?

Maar hoe om te gaan met een onverkoopbare auto? Gelukkig vindt u misschien een professional die u gratis heeft verwijderd omdat sommige aspecten hem interesseren. Anders moet u betalen om het naar de schroothoop te verzenden. Dit kost je ongeveer 37 euro.

Neem de voertuigen weg die u niet onmiddellijk zult verkopen. Zolang u er niet vanaf bent gekomen, kunt u DIV geen schrootcertificaat verstrekken en blijft u belasting betalen! Het moet ook bekend zijn dat het parkeren van voertuigen zonder vergunning op de openbare weg verboden is. Vergeet niet dat de stroomonderbreker een verklaring moet afgeven dat de auto is gesloopt. Stuur deze verklaring direct samen met het kentekenbewijs naar DIV.

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/verkoop-site-belgie/