Advertentieindex
Image default
Aanbiedingen

Huis afkoelen 11 tips

Wil je jouw huis afkoelen? Dan hebben we tips voor je. Deze tips lees je eenvoudig zodat je ook zonder mobiele airco de zomer doorkomt.

 

Huis afkoelen? Lees deze 11 tips

1. Slaap met een nat laken

Dit klinkt misschien raar, maar je kunt een laken of handdoek vochtig maken met koud water. Je plaatst het dan over je heen om je ‘s nachts koel te houden als je slaapt.

Maar zorg ervoor dat u een handdoek onder u legt, zodat uw matras niet beschadigd raakt. Onthoud: hoe koeler je blijft, hoe beter je waarschijnlijk beter slaapt.

2. Los en minder

Als het gaat om zomer, warm weer en geen airconditioning, is het belangrijk om twee woorden te onthouden: los en minder.

Dit betekent in feite dat je in een losse katoenen pyjama wilt slapen die tijdens het slapen echt gaat ademen. Maar je wilt ook minder slapen. Ga voor een korte broek in plaats van een broek en een tanktop in plaats van een volwaardig slaapshirt.

3. Maak een Cross Breeze

Wist je dat je echt je eigen briesje in huis kunt creëren? Nou, dat kan met het gebruik van boxfans.

U hoeft dus alleen maar een Bestron ventilator tegenover een open raam te plaatsen. Dit zorgt voor een echt lekker briesje om je huis af te koelen.

4. Gebruik uw hartslagpunten

Als je iets cools op je hartslagpunten kunt aanbrengen, zal je lichaamstemperatuur veel sneller dalen. Je hartslagpunten zijn gebieden op je polsen, nek, ellebogen, enkels, achter de knieën, voeten en liesstreek.

Plaats dus een ijspak of een vochtige doek op een van die gebieden om je lichaamstemperatuur te verlagen en jezelf koeler te houden.

5. Slaap solo

Dit werkt misschien niet voor iedereen, maar als je het kunt verdragen om los te staan ​​van je geliefde, dan zal dit je zeker helpen om koeler te blijven.

Lichaamswarmte zorgt in feite voor meer warmte, wat zorgt voor een hogere temperatuur. Als je languit en alleen kunt slapen, blijf je koeler.

6. Hang je bed op

Als u in een bed boven de grond kunt slapen, kunt u de lucht helemaal om u heen laten stromen.

Dus als je een kinderbed of een hangmat hebt waar je comfortabel in of op kunt slapen, dan is dit misschien een goede optie als je airconditioning uit is.

7. Blijf gehydrateerd

Als je het merkt, zijn veel van deze tips om je te helpen terwijl je slaapt, want dat is een heel moeilijke tijd om koel te blijven en ons lichaam zweet zo hard om onze lichaamstemperaturen lager te houden.

Het is dus belangrijk om voor het slapengaan veel water te drinken, zodat je niet uitgedroogd raakt door al het zweten.

8. Neem een ​​koude douche

Ik was nooit een fan van een koude douche totdat het echt ellendig werd in onze badkamer om een ​​super hete douche te nemen (zoals wat ik ooit deed.)

Nu voelen koudere douches heerlijk aan. Onthoud alleen dat je niet binnenkomt als je in echt hoge temperaturen bent en een koude douche neemt. Hierdoor kunt u mogelijk een hartaanval krijgen. Gebruik dus uw gezond verstand.

9. Slaap in de kelder

Als je geen kelder hebt, wil je op het laagste niveau van je huis slapen als de temperatuur hoog is en je airconditioner op de fritz staat.

Dus als je het niet wist, stijgt de warmte, wat betekent dat als je op het laagste niveau van je huis slaapt, de warmte boven je uitkomt en je koeler blijft.

10. Leg een nat vel te gebruiken

We hadden het over slapen met een nat laken over je heen, maar je kunt een nat laken ook in een andere vorm gebruiken.

Dus je wilt een laken nat maken met koud water en het dan boven een open raam hangen. Er waait een briesje door het natte laken en zorgt voor koelte in uw huis.

11. Koude voeten

Je voeten hebben allerlei pulspunten, en dat geldt ook voor je enkels. Zorg ervoor dat u eerst uw voeten wast, zodat u geen modderig water maakt.

Maar als ze eenmaal schoon zijn, plaats je je voeten in een emmer of kom met ijswater. Dit helpt je kerntemperatuur af te koelen.

 

Wil je toch een airco kopen? Dan kun je terecht bij Coolblue.