Advertentieindex
Image default
Aanbiedingen

Drie verschillende soorten financiële middelen voor overname van een bedrijf

Wanneer je er voor kiest om een bedrijf over te nemen is het verstandig om eerst uit te gaan zoeken of je wel beschikt over voldoende financiële middelen. Mocht je niet over voldoende financiële daadkracht beschikken is er gelukkig de optie om bij andere partijen financiële middelen te lenen of te verkrijgen. In dit blog zullen wij een aantal van deze opties bespreken.

Investeerders

Wanneer je wel eens hebt nagedacht over het overnemen van een onderneming ben je de term ‘Private Equity’ wel eens tegengekomen. Deze partijen beschikken over een groot privaat vermogen waarmee zij samen met jou willen investeren in de overname van een onderneming. Omdat PE partijen risico nemen met het verliezen van hun eigen privaat vermogen willen ze daar wel wat voor terug: ze worden aandeelhouder van jouw nieuwe onderneming en verkopen deze aandelen na een aantal jaren met winst door aan een andere partij.

Bank

Van oudsher worden bedrijven overgenomen met extra financiële middelen die worden aangeleverd door een lening die wordt afgesloten bij een bank. Deze bancaire leningen worden echter niet zomaar uitgegeven. Je zult met een goed onderbouwd plan moeten kunnen uitleggen waarom je een bedrijf wilt overnemen en hoeveel geld je daarvoor denkt nodig te hebben. Let er wel op dat een bank over het geleende geld een rente zal worden berekend die binnen een bepaalde periode zal moeten worden terugbetaald.

Eigen financiële middelen

Misschien beschik je wel over voldoende financiële daadkracht om een onderneming over te nemen. Voor jou is dat de snelste manier om een onderneming over te nemen, aangezien je geen externe partijen hoeft te benaderen om de overname te financieren. Echter is dit wel zeer risicodragend. Jij stopt al jouw financiële daadkracht in een overname. Iets om wel goed over na te denken!

Marktlink

In de wereld van allerlei verschillende instanties waar je geld kan lenen is het soms lastig om een goede match te vinden. Gelukkig is Marktlink ervoor om jou daarmee te helpen! Zij beschikken over actuele kennis én een zeer betrokken netwerk die jou zullen helpen om de financiering zo goed mogelijk compleet te krijgen!

 

https://www.marktlink.com/be/