Advertentieindex
Image default
Aanbiedingen

Airco onderdelen schoonmaken of vervangen?

Airco onderdelen schoonmaken of vervangen? 

Een airco kan een keer kapot gaan of na verloop van tijd minder goed gaan werken. Dit is vaak simpel op te lossen door onderdelen te vervangen. Een veel voorkomend probleem, zijn de filters in de airco. Als deze vies zijn lukt het de airco niet meer om lucht aan te zuigen. Merk je dat jouw airco minder goed functioneert? Dan kan het zijn dat de filters vies zijn. Dit kan je oplossen door ze schoon te maken of te vervangen. Ben je benieuwd wat dit inhoudt? Lees dan verder! 

 

Het filter vervangen 

Het filter van de airco vervangen is niet moeilijk en duurt ongeveer vijf minuten. Om te beginnen bestel je een geschikt nieuw filter. Als je deze hebt ontvangen kan het vervangen beginnen. Allereerst trek je de stekker uit het stopcontact. Open daarna de klep die voor het filter zit en verwijder het oude filter. Plaats het nieuwe filter op de dezelfde plek en klaar ben je! 

 

Het filter schoonmaken 

Een filter schoonmaken kost wat meer werk dan een filter vervangen. Het filter eruit halen en terugplaatsen gebeurt dezelfde manier als bij het vervangen. Bij het schoonmaken plaats je geen nieuw filter, maar maak je het huidige filter grondig schoon. Dit kan je het beste doen met een stofzuiger of een vochtig doekje. 

 

Bestel jouw nieuwe airco onderdelen

Nu je weet hoe je een filter moet schoonmaken of vervangen, kan je zelf aan de slag. Als je merkt dat het huidige filter niet meer goed schoon wordt is het van belang om een nieuwe te bestellen. Dit kan je doen op de website van Fixpart.be. Deze partij heeft een groot aanbod aan airco onderdelen en levert de producten de volgende dag al aan huis. Wil je meer informatie of heb je vragen over een product? Neem dan contact op en laat je adviseren.

https://fixpart.be/nl/apparaat/airco-onderdelen-en-accessoires