Advertentieindex
Image default
Aanbiedingen

3 dingen die u moet weten over elektronische sigaretten en e liquids

De tijd dat vrijwel iedere volwassene met een sigaret op de lippen stond hebben we inmiddels achter ons gelaten. Er wordt namelijk steeds meer bekend over de schadelijke effecten van roken. Zo kan roken leiden tot een zogeheten rokershoest en andere longklachten, een verslechterde conditie, een verhoogde bloeddruk, hart- en vaatziekten en een grotere kans op een beroerte. Ook vergroot roken aanzienlijk de kans op verschillende soorten kanker zoals longkanker, slokdarmkanker en darmkanker. Steeds meer mensen kiezen ervoor om over te stappen op de e-sigaret. Dit is een elektronische sigaret waarin vloeistof verdampt die vervolgens als waterdamp wordt ingeademd door de gebruiker. De vloeistoffen die men hiervoor gebruikt worden e liquids genoemd. In deze blog willen we drie dingen behandelen die u moet weten over e-sigaretten en e liquids.

 

Hoe werkt een e-sigaret?

 

Een e-sigaret wordt ook wel een elektronische sigaret genoemd. Het bestaat in principe uit vier onderdelen die samen de e-sigaret vormen: een tankje waar de vloeistof in gaat, een verdampingselement (ook wel coil genoemd), een batterij om de vloeistof te laten verdampen en een mondstuk waardoor de vrijgekomen waterdamp geïnhaleerd kan worden. Door de knop van de batterij in te drukken wordt het verdampingselement, de coil, langzaamaan warm. Hierdoor zal de vloeistof in de tank verdampen en kan de waterdamp die hierbij vrijkomt worden geïnhaleerd via het mondstuk. De coil is een stukje gloeidraad die door de batterij wordt opgewarmd en waar katoen omheen zit gewikkeld. De vloeistof trekt in dit stukje katoen welke vanuit het reservoir in het tankje continu van nieuwe vloeistof wordt voorzien. Coils zijn in twee verschillende soorten te verkrijgen en moeten ongeveer iedere twee weken worden vervangen.

 

Bevatten e liquids ook schadelijke stoffen?

 

Van ‘normale’ sigaretten weten we allemaal dat het schadelijke stoffen bevat zoals teer, nicotine, koolmonoxide, lood, ammoniak en nog zoveel meer schadelijke, chemische stoffen die niet goed zijn voor onze gezondheid. Maar hoe zit het nu eigenlijk met e liquids? Bevatten e liquids ook schadelijke stoffen? Het antwoord hierop is ‘ja’. Ook e liquids bevatten schadelijke stoffen zoals nicotine, glycerol en propyleenglycol. Deze stoffen kunnen bij het inademen de luchtwegen irriteren en zelfs beschadigen. Daarnaast kan de gebruiker last krijgen van hartkloppingen en bestaat er net zoals bij een ‘normale’ sigaret een verhoogde kans op het ontwikkelen van kanker. Ook omstanders kunnen last hebben van de damp die bij uitademing vrijkomt. Zo kunnen zij last krijgen van geïrriteerde ogen, neus en/of keel.

 

Welke smaken zijn te verkrijgen?

 

E liquids zijn te verkrijgen in uiteenlopende smaken. Zo zijn er onder meer e liquids te koop die de smaak van tabak nabootsen, maar ook verschillende soorten fruit zoals bessen en tropische vruchten. Denk bijvoorbeeld aan aardbei, meloen of sinaasappel. Naast tal van verschillende fruitsmaken zijn e liquids ook te koop met de smaak van snoep, menthol of mint, noten, kruiden en koffie of thee. E liquids zijn te koop in uiteenlopende nicotine percentages. Zo behoort ook een e liquid met nul procent nicotine tegenwoordig tot de mogelijkheden.

 

https://www.mr-joy.be/