Advertentieindex
Image default
Zorg

Zadelkrukken en Tabourets uw zitmeubelen op wielen!

Zadelkruk of tabouret kopen?

 

Verrijdbare krukken van Tabouret Benelux zijn gegarandeerd van topkwaliteit en geschikt voor zowel professioneel- als thuisgebruik. Onze zadelkrukken en tabourets staan voor jarenlang onbezorgd zitplezier. Tabouret Benelux verkoopt haar krukken standaard met twee jaar garantie.

 

Door de grote populariteit van de krukken op wielen is er een enorm aanbod ontstaan. Dit heeft als gevolg dat het steeds moeilijker wordt om de juiste keuze te maken. Vaak kiest men voor de voordeligste optie zonder er bij na te denken of dit product wel de meest geschikte kruk is. Gevolg is dat veel goedkope zadelkrukken en tabourets vaak nauwelijks gebruikt worden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en om dit te voorkomen hieronder een aantal aandachtspunten om optimaal plezier te hebben van uw aankoop.

 

In essentie onderscheiden we twee soorten verrijdbare krukken namelijk de zadelkruk en tabouret. Het cruciale verschil tussen deze krukken is de zitting. Deze bepaalt de producteigenschappen en voor welke activiteiten de betreffende kruk het meest geschikt is.

 

Zadelkrukken

 

Een zadelkruk is standaard voorzien van een zadelzitting. Deze zitting heeft grote overeenkomsten met een fietszadel en het zadel van een paard. De unieke vormgeving van dit zadel heeft ergonomische eigenschappen die zorgen voor een natuurlijke en actieve zit. Door deze gezonde zithouding waarbij de benen een kromming hebben van 135 graden staan de bekken automatisch in de goede stand en wordt een goede doorbloeding van de bovenbenen gegarandeerd. Bij het eerste gebruik zal deze wijze van zitten wat onwennig overkomen maar na verloop van tijd zal men merken minder snel moe te worden. Ook zal deze werkhouding veel onnodige nek, rug en beenklachten voorkomen. De zadelkruk is dan ook vanzelfsprekend het zitmeubel in beroepsgroepen waar men veelvuldig in dezelfde houding werkzaam is. Hierbij kunt u denken aan kappers, verplegend personeel, laboranten of schoonheidsspecialisten. Ook in huiselijke omgeving is deze kruk op wielen een welkom hulpmiddel voor mensen die moeilijk ter been zijn maar toch nog actief willen zijn in het huishouden.

 

Tabourets

 

De tabouret is een verrijdbare kruk die voorzien is van een ronde zitting met een vlakke bovenkant. De betere tabourets hebben een voldoende dikke foamlaag waardoor een comfortabele zit gewaarborgd is. Hiernaast is een kwalitatief goede foamlaag belangrijk voor de levensduur van de zitting. Bij veel goedkopere krukken zit men al vrij snel op de houten mal. Enkele modellen zijn uitgevoerd met zittingen die een gewelfde bovenkant hebben. Deze vormgeving geeft een vastere zit en voorkomt wegglijden. Een tabouret is op veel terreinen inzetbaar en dankzij de soepel lopende zwenkwieltjes erg praktisch als men zich op de werkplek regelmatig moet verplaatsen. Een zeer gewild zitmeubel in winkels, kinderdagverblijven, scholen, en op kantoren.

 

Zadelkruk of tabouret kopen?

 

Een zadelkruk koopt u als u regelmatig in dezelfde houding werkzaam bent of langdurig moet staan. Hiermee voorkomt u onnodige lichamelijke klachten. Een tabouret is breed inzetbaar en erg handig bij verschillende werkzaamheden maar minder geschikt om langdurig gebruik van te maken. Let bij het aanschaffen van één van deze twee producten goed op of zij voor u de juiste zithoogte hebben. Tevens is het van belang dat de zadelkruk of tabouret uitgerust is met de juiste wieltjes.

 

Tabouret Benelux het vertrouwde adres voor verrijdbare krukken

https://www.tabouretbenelux.com/