Advertentieindex
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom een omgevingsvergunningsaanvraag indienen?

Wilt u een bouwproject opstarten dat voor hinder kan zorgen dat invloed heeft op mensen of het milieu? Dan is het nodig om een omgevingsvergunningsaanvraag in te dienen. Dit kan u doen via het digitale platform van het omgevingsloket. Vervolgens zal de provincie, het Vlaams Gewest of de gemeente zelf uw aanvraag behandelen. Wie dit zal zijn hangt af van de inhoud van het project.

De omgevingsvergunning als overkoepelende aanvraag

De omgevingsvergunning is een vervanging van diverse andere vergunningen, namelijk de natuurvergunning, de verkavelingsvergunning, de milieuvergunning, de sociaaleconomische vergunning en de stedenbouwkundige vergunning. Dit overkoepelende geheel kan u nu eenvoudig met een omgevingsvergunningsaanvraag uw goedkeuring in orde brengen. Er wordt één onderzoek en één adviesronde georganiseerd na het moment waarop u de omgevingsvergunningsaanvraag heeft ingediend. Hierin wordt dan beslist of uw aanvraag al dan niet goedgekeurd wordt. Bij deze aanvragen kan u het adviesbureau Wiels uit Zwevegem inschakelen, zodat zij u kunnen helpen om alles vlot en feilloos te laten verlopen. Bovendien zal u op deze manier steeds zeker zijn dat alle nodige documenten zijn toegevoegd aan uw aanvraag. Deze experts werken zowel voor particulieren als professionals en zijn ook bereid samen te werken met studiebureaus en architecten om hun werk te verlichten. Krijgt u tegen alle verwachtingen in toch een negatieve uitslag? Dan kan Wiels u op juridisch bijstand voor uw omgevingsvergunning rekenen wanneer u in beroep gaat. Zij zullen u bijstaan in de procedure en met alle betrokken partijen in overleg gaan.

Ga langs voor een verhelderend gesprek

U doet er verstandig aan dit adviesbureau in te schakelen ter ondersteuning bij uw omgevingsvergunningsaanvraag. Met de nodige expertise en jarenlange ervaring zijn zij in staat u op de goede weg te helpen en de aanvraag correct in te dienen. Ga vrijblijvend langs voor een gesprek in hun kantoor in Zwevegem en maak zeker een afspraak om alle informatie te verkrijgen.

https://www.wiels.be/nl