Advertentieindex
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe start u uw eigen boekhoudkantoor

Bent u een van die mensen die er genoeg van heeft om opgesloten te zitten in uw kantoor? Als u zich claustrofobisch voelt in uw kleine krappe hokje met niets anders dan de computer gevuld met boekhoudkundige bestanden, dan is het nu tijd voor u om daar weg te gaan en iets te zoeken waar u niet echt gek van wordt. Het heeft echt geen zin om jezelf te kwellen en al je zenuwen weg te werken, ook al betaalt de baan wel de rekeningen.

Bedenk altijd dat je niet op deze wereld bent omdat je de rekeningen moet betalen! Je moet een beetje leven en plezier maken. Nu, alleen omdat je je ellendig voelt bij je huidige baan, betekent dat niet dat je meteen de deur uit moet rennen om nooit meer om te kijken. Hoe vervelend we het ook vinden om eraan te denken, we moeten de rekeningen betalen, eten en een dak boven ons hoofd hebben. Als je echt je baan wilt opzeggen, kun je beter eerst op zoek gaan naar alternatieve inkomstenbronnen. Hoe graag je ook snel van je werkplek af wilt, je zult je dagbaan nodig hebben om je drijvende te houden terwijl je je bedrijf aan huis opzet.

Om u te inspireren hard te werken aan uw bedrijf aan huis, stel een streefdatum vast waarop u uw baan zult opzeggen. Houd uw doel voor ogen en werk hard aan uw bedrijf. Aangezien u een accountant bent, kunt u beginnen met het aanbieden van uw diensten als boekhouder in de buurt of accountant aan kleine bedrijven in uw omgeving. Er zijn waarschijnlijk veel kleine bedrijven in uw omgeving die uw diensten nodig hebben, dus begin te bellen naar mensen die misschien behoefte hebben aan accountants of boekhouders. Als je een aantal mensen kent die een thuisbedrijf hebben, bel ze dan op en vraag of ze je hulp nodig hebben. U zult verbaasd zijn hoeveel mensen daadwerkelijk behoefte hebben aan boekhoudkundige en boekhoudkundige diensten.

Een andere manier voor u om uw diensten te adverteren is het afdrukken van een aantal brochures van het beschrijven van uw werkervaring, de diensten die u aanbiedt en uw professionele tarieven. Verspreid uw brochures samen met uw visitekaartjes aan familieleden en vrienden en vraag hen of ze iemand kennen die geïnteresseerd zou kunnen zijn in uw diensten. Vaak kent iemand in de familie wel iemand die behoefte heeft aan boekhoudkundige diensten. Het kan enige tijd duren voordat je uiteindelijk een goed boekhoudkundig bedrijf kunt opbouwen. Als het niet zo snel gaat als je zou willen, wees dan geduldig en stop niet met proberen. Vroeg of laat zul je in staat zijn om genoeg klanten te krijgen en een goed inkomen te genereren.