Advertentieindex
Image default
Zakelijke dienstverlening

5 Tips voor het kopen van de beste bureaustoel

Kun jij je vaak thuis beter concentreren tijdens bepaalde werkzaamheden of projecten? Dan is het zeker tijdens de coronaperiode vaker geaccepteerd om één of meerdere vaste dagen vanuit huis te werken. Het is echter wel van groot belang als je vaker thuiswerkt dat je dan beschikt over een fijne en comfortabele thuiswerkplek en je niet alleen maar vanaf je bank of keukentafel je werk dient te verrichten. Dit zal namelijk al snel gaan leiden tot lichamelijke klachten zoals pijn in de rug, schouder of nek. Om dit te voorkomen is het belangrijk om sowieso een ergonomisch bureau- en bureaustoel aan te schaffen. Hieronder 5 tips voor het kopen van de beste bureaustoel voor jouw thuiswerkplek. 

Tip 1. Veilige stoel

Uiteraard is het van groot belang dat je veilig op je bureaustoel kunt zitten en werken. Ben jij iemand die graag met zijn stoel heen- en weer rolt of af en toe beweegt? Dan is een bureaustoel met vijf wieltjes de meest veilige optie om lekker in beweging te blijven tijdens het werken. 

Tip 2. Leuningen

De perfecte positie van je armen en rug is van groot belang om lichamelijke klachten te voorkomen. Kijk daarom altijd of de bureaustoel die jij op het oog hebt arm- en rugleuningen heeft die je eenvoudig kunt verstellen. Test dit daarom altijd voordat je de bureaustoel daadwerkelijk aanschaft. 

Tip 3. Intensief gebruik ja/nee?

Ga je je bureaustoel intensief gebruiken of af en toe een korte periode? Ook dit is een belangrijke vraag die je jezelf dient te stellen voordat je een bureaustoel gaat aanschaffen. Zit je regelmatig uren achter elkaar zittend te werken? Zorg dan voor een ergonomisch gevormde bureaustoel die je compleet kan verstellen, zodat je de ideale zithouding voor je lichaam aan kunt nemen tijdens het werken. 

Tip 4. Lengte

Ben je erg lang? Of juist klein van stuk? Bekijk dan ook eens bureaustoelen die extra versteld kunnen worden om ervoor te zorgen dat je lichaam alsnog de ultieme ondersteuning krijgt tijdens je werkzaamheden. Je voeten moeten recht op de grond kunnen staan met de onder- en bovenbenen in een hoek van 90 graden. Ook zijn er diverse bureaustoelen die speciaal ontworpen zijn voor zwaardere mensen. Deze stoelen hebben vaak een dikker en breder zitgedeelte en een zwaarder mechanisme. 

Tip 5. Design

Uiteraard is het design bij een bureaustoel van ondergeschikt belang aan het comfort en de ergonomie van de stoel. Echter wil het oog ook wat. Kijk daarom bij het kiezen van een bureaustoel ook naar het design. Ben jij van de laatste modetrends? Wat is er dan leuker dan het kiezen van een bureaustoel die lekker zit en er ook nog eens fantastisch en trendy uit ziet. De bureaustoelen van tegenwoordig zijn allang niet meer de saaie grijze- en zwarte stoelmodellen die er vroeger waren. Vandaag de dag zijn er genoeg bureaustoelen die een combinatie van comfort, ergonomie en design vormen, waar jij erg blij van wordt. 

Het kiezen van de juiste bureaustoel is dus afhankelijk van een aantal factoren. Houd hier dus vooraf rekening mee als je je gaat oriënteren op welke bureaustoel het meest geschikt is in jouw (werk)situatie.