Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Wees inbrekers een stapje voor, vervang je sloten!

Inbraak, voor wie het al eens heeft meegemaakt is dit artikel waarschijnlijk mosterd na de maaltijd. Niet alleen omdat zij reeds het slachtoffer zijn geworden van een dergelijk incident, maar voornamelijk omdat men na een ervaring met inbraak alle mogelijke maatregelen treft om te voorkomen dat het weer gebeurt. Een mening die het gros van de ervaringsdeskundigen deelt, is dat het ergste van een inbraak niet het verliezen van de spullen is.

De schade is vaak groter dan men aanvankelijk denkt

Het duurt vaak weer even voordat je je in je eigen huis comfortabel en veilig kunt voelen. Het idee dat er onbekende en ongure individuen op rooftocht zijn gegaan door jouw woning is bijzonder akelig. Voor sommige slachtoffers geldt dat zij gewoon thuis lagen te slapen terwijl het gebeurde. In een klein deel van de gevallen geldt zelfs dat de slachtoffers in kwestie door het geluid zijn wakker geworden, met alle mogelijke consequenties van dien. Waarschijnlijk gruwel je van de gedachte, maar ben je zelf voldoende voorbereid?

Op dit moment vinden in België nog dagelijks enkele tientallen inbraken plaats. Het gros van deze inbraken zou gewoon voorkomen kunnen worden met het toepassen van betere en veiligere sloten. Een ervaren inbreker kan met behulp van een aantal simpele gereedschappen, het gros van de conventionele sloten omzeilen. Door gebruik te maken van geavanceerdere sloten, maak je het inbrekers nagenoeg onmogelijk om zonder zwaar geschut binnen te komen.

En waar vind ik deze sloten?

Een bekend voorbeeld hiervan is het slot voorzien van een veiligheidscilinder. Deze cilinder is uitgerust met stalen pinnen in plaats van koperen. Daarnaast is hij verstevigd met een stalen balk, wat het onmogelijk maakt hier zomaar doorheen te boren. Deze sloten zijn bij nagenoeg iedere slotenmaker verkrijgbaar. Wel is het raadzaam om hiernaast andere maatregelen te nemen, en altijd op je hoede te zijn voor verdachte activiteiten.

https://www.veiligheidsslotenshop.be