Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn fouten die je niet wil maken met raamdecoratie?

Het nemen van nieuwe raamdecoratie is een leuke manier om je ruimte een nieuwe opknapbeurt te geven. Het proces van het bestellen en bevestigen hoeft ook niet persé lastig te zijn, toch worden er vaak fouten gemaakt. Daarom bespreken we in deze blog de meest gemaakte fouten bij het proces van raamdecoratie.

1. Houten jaloezieën in een vochtige ruimte plaatsen

Ben je opzoek naar raamdecoratie voor in een vochtige ruimte zoals de keuken of badkamer? Kies dan nooit voor houten jaloezieën. Door het vocht kan het hout gaan schimmelen, maar ook is er een kans dat het niet goed meer te bedienen is en dan kapot gaat.

Als je toch graag Jaloezieën wilt in bijvoorbeeld de badkamer, kies dan voor aluminium of PVC jaloezieën. Aluminium jaloezieën hebben bijna geen last van de vochtige ruimte en zijn daarom uiterst geschikt hiervoor. Maar als je de look van een houten jaloezie wilt dan is het verstandig om te kiezen voor een PVC jaloezie, aangezien ze erg op elkaar lijken.

2. Slecht slapen door de verkeerde keuze van raam decoratie

Raamdecoratie speelt een grote rol in het krijgen van een goede nachtrust. Daarom is het erg belangrijk om de juiste stof uit te kiezen. Het kan natuurlijk zijn dat je een transparantere stof mooier vindt, maar deze is absoluut niet handiger als je een goede nachtrust wilt hebben. Probeer ook stoffen met lichtkieren te vermijden zoals jaloezieën en duo rolgordijnen. Wat wel een verstandige keuze is voor een goede nachtrust zijn verduisterende rolgordijnen, vouwgordijnen of plisségordijnen.

3. Niet rekening houden met draai-kiepramen

Er worden in Nederland erg veel nieuwe huizen gebouwd. Veel van deze huizen hebben draai-kiep ramen. Dan is het wel erg belangrijk om hiermee rekening te houden, want niet elke raamdecoratie past hierop.

Het is verstandig om rolgordijnen en jaloezieën te vermijden, aangezien ze dan in de weg zitten en hun functie kwijtraken. Daarnaast is het ook handig om niet te kiezen voor houten horizontale jaloezieën, aangezien ze het draai-kiepraam kunnen blokkeren waardoor het raam niet meer open kan.

Kies daarom voor een raamdecoratie die bevestigt kan worden met klemsteunen. Deze raamdecoratie gaan mee met het raam waardoor en zijn functie behoudt. Klik hier voor meer informatie en tips.