Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Waarom je huis laten taxeren bij verkoop?

Hoewel een officieel taxatierapport niet verplicht is bij de verkoop van de woning kan het laten taxeren van je woning wel handig zijn. Hiermee heb je goed in kaart wat de waarde van de woning is. Op basis daarvan kun je een mooie vraagprijs bepalen voor de woning. In sommige gevallen is een taxatierapport wel nodig bij de aankoop van een woning. Bij de aanvraag van een hypotheek heb je bijvoorbeeld wel een taxatierapport nodig. Zo kan er worden aangetoond dat het bedrag van de lening niet hoger is dan het bedrag van de woning. Ga je voor een hypotheek? Dan dien je het huis te laten taxeren. Met het taxatierapport kun je een hypotheek aanvragen.

 

Wil jij je woning in Antwerpen verkopen? En heb je een taxatie nodig? Dan kun je gratis je huis laten schatten door Heylen Vastgoed.

Een gratis waardebepaling of laten taxeren?

Bij de verkoop van je woning kun je kiezen voor een gratis waardebepaling van de woning. Aan de hand van deze waardebepaling kun je een mooie vraagprijs bepalen voor de woning. Het laten taxeren van de woning brengt de nodige kosten met zich mee. Vaak liggen de prijzen voor een taxatierapport rond de 1000 euro. Wanneer je dit geld graag in eigen zak wilt houden kun je kiezen voor een gratis waardebepaling van de woning. Door de vraagprijs te bepalen aan de hand van een gratis waardebepaling, voorkom je dat je mensen afschrikt met een veel te hoge prijs. 

Waar hangt de waarde van de woning vanaf?

Bij een gratis waardebepaling of een het laten taxeren van de woning wordt er gekeken naar de staat van de woning. Is er recent nog gebouwd en hoe is het onderhoud? Ook de omgeving, de buurt, de ligging en de huizenmarkt spelen een rol in de waardebepaling. De woonoppervlakte en de prijs van omliggende woningen hebben ook invloed op de waarde van de woning. Het is ook handig om te weten dat een taxatierapport of een waardebepaling niet oneindig geldig is. De waarde van de woning kan constant veranderen door de huizenmarkt en het verschil in rente. Vaak is een taxatierapport of waardebepaling zo’n 6 maanden geldig. Zorg er daarom voor dat het rapport up to date is voor de juiste waardebepaling van de woning.