Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Verhuizen met verhuisdozen.store

Waar let je op tijdens het verhuizen?

Allereerst zal je het inpakken moeten voorbereiden. Er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden

  1. Aanschaffen van de dozen: natuurlijk heb je verhuisdozen nodig. Wanneer je een budget heb kan je deze zelf verzamelen door langs supermarkten te gaan. Echte verhuisdozen zijn vaak sterker, gemakkelijker te dragen en schelen vaak tijd en moeite tijdens je verhuizing. Je kunt nieuwe verhuisdozen aanschaffen, je kunt verhuisdozen huren, maar misschien de beste optie is om ze tweedehands te kopen. Je bent dan gemiddeld €0,50 per doos kwijt en verkoopt ze daarna gewoon weer door.
  • Type dozen: Bedenk goed wat voor dozen je aanschaft. Naast de standaard verhuisdoos zijn er bijvoorbeeld kledingdozen of boekendozen om boeken of zwaardere spullen in te vervoeren. Normale dozen kunnen 50 kg aan maar zijn al moeilijk tilbaar wanneer er 30 kg aan spullen in zit. Wij raden daarom aan om zware spullen onderin de doos te plaatsen en verder op te vullen met bijvoorbeeld handdoeken of beddengoed. Zo maak je het dragen gemakkelijker en kun je het gewicht beter over de dozen verdelen.
  • Het aantal dozen: vervolgens moet je bepalen hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Per persoon kun je zo rekenen op een 20-tal dozen. Woon je samen dan zal je aan 40 tot 60 dozen genoeg hebben. Een gezin met twee kinderen heeft zeker 70 tot 90 dozen nodig om alle spullen in kwijt te kunnen.
  • Wat heb je verder nodig: naast de dozen kun je een aantal rollen sterke tape aanschaffen, voldoende pennen, bubbelfolie of andere beschermingsmaterialen en labels om informatie op te schrijven over wat er in de doos zit.
  • Een lijst: Tot slot maak je een lijst per kamer van wat je wilt bewaren, wat je weg wilt gooien, wat je wilt verkopen en wat je aan de kringloop of aan vrienden wilt geven. Maak van de gelegenheid gebruik om eens flink door je spullen te tasten en echt kritisch te zijn over wat je wel en niet nodig hebt.
  1. Verhuiswagen in pakken

Kies allereerst een geschikte verhuiswagen met de juiste maat. Dit scheelt je heen en weer rijden en dus tijd. Wanneer je de vrachtwagen eigenhandig inlaadt denk er dan aan om te beginnen met de grote meubelstukken en het opvullen van de tussenruimtes met kleinere objecten en dozen. Gebruik vervolgens spanbanden en verhuisdekens om je spullen vast te zetten en om beschadigingen te voorkomen.

 

https://verhuisdozen.store/