Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Het verschil tussen een rolsteiger en een kamersteiger

Er zijn grofweg twee verschillende soorten steigers: rolsteigers en kamersteigers. Niet iedereen weet echter precies wat het verschil is tussen deze twee soorten steigers. Daarom leggen we je dat in dit blog uitgebreid uit.

Wanneer gebruik je welke steiger

Het grootste verschil tussen een rolsteiger en een kamersteiger is de manier waarop deze gebruikt kan worden. De naam zegt het al een beetje: een kamersteiger is voor in een kamer en dus voor binnenshuis. Een rolsteiger wordt vrijwel altijd buiten gebruikt. 

Het verschil

Het verschil zit hem dus gedeeltelijk in het gebruik, maar ook in de opstelling. Zo zijn de wielen van een kamersteiger en een rolsteiger anders. Een kamersteiger is standaard uitgevoerd met zwenkwielen, aangezien deze altijd op een gelijke ondergrond staat. Een rolsteiger staat regelmatig buiten op een ongelijke ondergrond. Om ervoor te zorgen dat de steiger dan wel stabiel blijft, hebben de wieltjes een spindel. De wieltjes kunnen daarmee in hoogte worden versteld, zodat ze altijd stabiel staan.

 

Een kamersteiger is daarbij een stuk makkelijker op te bouwen dan een rolsteiger. Een kamersteiger bestaat namelijk uit kant en klare onderdelen met een scharnierend vouwframe. Je kunt een kamersteiger dus gemakkelijk alleen opbouwen, terwijl je voor een rolsteiger toch zeker wel nodig hebt.

De gelijkenissen tussen de steigers

Als je ervoor kiest om een kamersteiger, of een steiger te kopen bij rolsteiger.net, hebben alle steigers dezelfde maatvoering. Onderdelen van een kamersteiger kunnen dus ook voor een rolsteiger gebruikt worden en andersom. Alle onderdelen kun je los kopen en deze kun je voor alle steigers gebruiken.