Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

5 gouden tips als je nieuwe ramen wilt plaatsen

Plan je een renovatie of nieuwbouwproject in de nabije toekomst en wil je daarbij een stralende gevel? Kies dan voor ramen die je woning iets extras geven. Er spelen een aantal factoren een rol als je uw ramen kiest. Zowel de praktische kant als de look spelen een rol. Laat ons de voornaamste punten eens op een rijtje zetten.

1. Kies voor kwaliteitsvolle ramen

Eerst en vooral koop je nieuwe ramen voor het leven dus zijn de kwaliteit en duurzaamheid bij de keuze van de materialen van groot belang. Bij de keuze zijn er grosso modo 2 belangrijke aspecten: de kwaliteit van de beglazing en van het gebruikte raamprofiel. De profielen vormen het geraamte en moeten onder andere bestand zijn tegen wind, vrieskoude en UV stralen. Wat het glas betreft is dubbel tegenwoordig de standaard maar kan je ook kiezen voor 3 dubbel glas. Laat je best bijstaan door een professioneel bedrijf met ervaring bij de keuze van je ramen en uitvoering van je project. Naast de kwaliteit is de onderhoudsvriendelijkheid ook van groot belang als je niet constant in de weer wil zijn met het onderhoud van je ramen. Kies daarom best voor PVC ramen van Novorama.

2. Nieuwe ramen met hoge isolatiewaarden

Een goede isolatiewaarde is van cruciaal belang tegenwoordig met de stijgende energiekosten. Ook vanuit de overheid worden er steeds strengere normen opgelegd. Dus ook voor je portemonnee doe je er best aan om voor hoge isolatiewaarden te kiezen. De juiste beglazing en raamprofiel spelen hierbij een cruciale rol. Hoe hoger de isolatiewaarde hoe duurder je investering maar deze zal je op korte termijn toch vrij snel terug verdienen.

 3. Ramen in harmonie met je woning

Uw ramen en deuren bepalen voor een groot deel de uitstraling van je woning. Dit kan het uitzicht van je woning maken maar ook kraken. Kies daarom zeker voor ramen die goed aanslijten bij de stijl van je woning. Of je nu een moderne of klassieke woning bezit, zijnde strak of minimalistisch. Er is veel keuze wat betreft formaten, uitvoeringen en kleuren.

4.Hou je budget in de gaten

Het plaatsen van nieuwe ramen en deuren zorgt voor een serieuze hap uit je budget. Kijk daarom vooraf goed wat de mogelijkheden zijn zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan. De prijs is uiteraard niet alleen van belang. Kies voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding en je zal zeker tevreden zijn met het resultaat.

5.Doe beroep op een expert voor je nieuwe ramen

Het plaatsen van nieuwe ramen is werk voor specialisten. Doe daarom vooral beroep op een expert. Bij Novorama hebben we alle kennis en ervaring in huis om jouw project tot een goed einde te brengen. Vraag vandaag nog uw gratis offerte op maat aan.

http://novorama.be/ramen/