Advertentieindex
Image default
Vakantie

Zo regel je wifi op vakantie!

Op campings en glampings is het internet vaak dramatisch langzaam, wat geen wonder is als honderden mensen op hetzelfde netwerk zitten. Gelukkig is het niet onmogelijk om ook op vakantie redelijke wifi te vinden! Met de volgende tips weet jij zeker dat je het juiste signaal opvangt.

De beste plek

Verschillende kampeerplekken hebben vaak sterker of juist zwakker internet. Het is daarom een goed begin om de plek met het sterkste signaal op te zoeken! Daarvoor bestaan verschillende apps die je zowel gratis als betaald kunt downloaden. Naast een sterk signaal is het ook aan te raden om een plek te kiezen waar weinig andere netwerken zijn. Een grote hoeveelheid netwerken kan je ontvangst namelijk alsnog verstoren en zo vertragen.

Een goede antenne

Als je al een matig wifi-signaal hebt op de plek waar je staat, kan ook een goede antenne wonderen doen. Het is dus de moeite waard om van tevoren een antenne van goede kwaliteit aan te schaffen, zoals bijvoorbeeld de Power Wifi USB Buitenantenne. Die is ook nog eens bestand tegen slecht weer, zodat je ook bij stortregen nog steeds rustig online series kunt bekijken.

Natuurlijk is een dergelijke externe antenne alleen geschikt voor laptops. Gebruik jij op je glamping in Italië alleen kleinere apparaten, zoals smartphones of tablets? Dan hoeft dat geen probleem te zijn, je hebt er alleen een extra hulpmiddel bij nodig. Koop in dit geval een draagbare router waar je de antenne bij kunt gebruiken. Je telefoon maakt vervolgens weer verbinding met deze router, zodat je alsnog zo goed mogelijk van de campingwifi kunt genieten!

Een goed voorbeeld is de Power USB Wifi Router. Het voordeel van dit model is dat hij niet alleen je internetverbinding versterkt; de router biedt ook nog eens extra beveiliging. Zo weet je zeker dat online verstuurde informatie in goede handen is.

https://glampings.nl/frankrijk