Advertentieindex
Image default
Vakantie

Vakantieparken

Vakantieparken: een heerlijke vakantie voor het hele gezin

 

Bij het boeken van een vakantie denk je in eerste instantie misschien niet aan een vakantiepark. Toch is een vakantiepark, ook wel bungalowpark genoemd, een heel leuke plek om je vakantie door te brengen. Zeker voor groepen met mensen van verschillende leeftijden zijn vakantieparken vaak een uitkomst. Er is namelijk voor elke leeftijd wel een leuke activiteit op het park of in de buurt te vinden. Bungalowparken zijn ook populair voor uitjes met bijvoorbeeld sportteams, collega’s en groepen vrienden.

 

Welke vakantieparken zijn er?

 

De bekendste parken zijn toch wel van Center Parcs, Sun Parks, Landal en Roompot. De parken zijn gevestigd in binnen- en buitenland en in allerlei omgevingen. Er zijn bijvoorbeeld vakantieparken aan de kust of in bosrijke gebieden. Vakantieparken aan zee, bijvoorbeeld aan de Belgische kust, zijn erg populair. Maar denk ook eens aan parken in de Ardennen. Een perfecte uitvalsbasis voor allerlei sportieve activiteiten.

 

Wat is er te doen?

 

In vakantieparken is doorgaans ontzettend veel te doen en te beleven. Vaak is er een subtropisch zwemparadijs aanwezig, favoriet bij kinderen. Volwassenen kunnen leuke fietstochtjes of wandelingen maken in de omgeving. De parken zijn meestal gelegen in de natuur, dus heerlijk rustig. Ook voor het avondeten hoef je niet van het park af. Vaak is er een restaurant aanwezig en eventueel een snackbar. De inkopen doe je bij een supermarktje. Voor kinderen zijn vaak allerlei programma’s aanwezig. Zij kunnen tekenen, bingo spelen of andere creatieve dingen doen. De ouders kunnen er dan even lekker met zijn tweeën op uit.

 

Een huisje boeken

 

Je hebt doorgaans de keuze uit verschillende soorten huisjes, gebaseerd op de grootte van je groep en op comfort. Op de website van het vakantiepark vind je meer informatie over de huisjes en de faciliteiten die er aanwezig zijn. De vakantiehuisjes zijn doorgaans compleet uitgerust met alles wat je maar nodig hebt.