Advertentieindex
Image default
Vakantie

Rijd over de mooiste wegen van de VK in een huurauto

Wanneer we op vakantie gaan, denken we er zelden aan om de minder bekende routes te nemen om het land te verkennen. Wanneer je in het Verenigd Koninkrijk bent, is een van de beste manieren om dit prachtige land te verkennen een ritje langs de vele schilderachtige wegen. Van adembenemende kustwegen tot spectaculaire bergpassen, het Verenigd Koninkrijk is de thuisbasis van enkele van de meest prachtige routes in Europa die een road trip waard zijn.

Als je van plan bent om een road trip te maken langs de mooiste routes in het Verenigd Koninkrijk, is de beste manier om dit te doen met een huurauto. Het hebben van een huurauto zal je helpen om van de ene prachtige plaats naar de andere geweldige bezienswaardigheid te rijden met gemak. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, waaronder:

  • Avis
  • Alamo
  • Enterprise
  • SIXT
  • Firefly
  • Budget
  • Europcar
  • Dollar
  • Hertz
  • Green Motion

Het is een uitstekend idee om alvorens je een auto huurt, een vergelijking te maken om de beste en voordeligste autoverhuurdiensten en aanbiedingen te vinden. Het doorbladeren van de websites van deze autoverhuurbedrijven kan je helpen bij het vergelijken van de autoverhuurdiensten en zo een geïnformeerde beslissing te nemen. Er zijn veel sites die je kunnen helpen prijzen te vergelijken voordat je boekt. Maak een zoekopdracht op Google om de beste autoverhuur vergelijkingssites te vinden.

Nu je je huurauto uitgekozen hebt, kunnen we beginnen aan de mooiste routes in het Verenigd Koninkrijk.

1. Isle of Arran Kustweg in Schotland

De meest schilderachtige route in het Verenigd Koninkrijk om te verkennen in je goedkope huurauto is de Isle of Arran kustweg in Schotland. Als je een perfect beeld van Schotland wilt krijgen, is dit de ideale rit.

Deze 88 kilometer lange rit neemt je mee over een prachtige kustroute die je een adembenemend uitzicht biedt op de ruige highlands in het noorden, glooiende laaglanden in het zuiden en je krijgt de hele weg het steeds veranderende betoverende uitzicht op de zee te zien.

De route begint in Brodick, dit is waar de veerboot uit Ardrossan je huurauto afzet. Vervolgens rijd je tegen de wijzers van de klok in om deze kronkelende kustroute te nemen. Na een half uur rijden zie je het majestueuze Lochranza Castle.

2. B3135 – Cheddar to Ashwick

De B3135, ook wel de Cliff Road genoemd, is een kronkelige route die je langs kliffen en een prachtige kloof in centraal Somerset in het Verenigd Koninkrijk voert. Deze route snijdt door de Mendip Hills, dat al een gebied van buitengewone natuurlijke schoonheid is. Hoewel de route slechts 21 kilometer lang is, zal de adembenemende omgeving ervoor zorgen dat je je deze schilderachtige rit naar de West Country van het Verenigd Koninkrijk nog lang zal herinneren.

3. The Sussex, Hampshire en Wiltshire circuit

Dit is de ideale rit voor liefhebbers van de autosport. Deze route begint in het mooie havenstadje Bosham in West Sussex en gaat dan verder naar het noorden, naar het Goodwood Motor Circuit. Onderweg moet je zeker een kijkje nemen in Castle Combe, het dorp dat het decor vormde van de film Doctor Dolittle. Er is hier ook een historisch racecircuit met dezelfde naam.

Er zijn vele andere prachtige routes in het Verenigd Koninkrijk die je moet verkennen, vooral omdat je met een huurauto gemakkelijk van de ene naar de andere mooie bestemming kunt reizen.

https://www.autoprio.nl