Advertentieindex
Image default
Sport

Geen Jupiler Pro League tijdens EK kwalificaties

In september 2023 worden er kwalificatiewedstrijden gespeeld voor het EK van 2024. Hierdoor liggen veel Europese voetbalcompetities zoals de Jupiler Pro League stil.

De Jupiler Pro League 2023

De Jupiler Pro League is nog maar pas begonnen (op 29 juli 2023) of er is al een pauze. Dit seizoen is Anderlecht aan een remonte en staat ondertussen op de 2de plek in het Jupiler Pro League klassement door 4 van de 6 gespeelde wedstrijden te winnen, spijtig van het verlies tegen Union en het gelijkspel tegen Genk van 3 september.

Antwerp, dat vorig jaar nog de triple pakte, is dat weer wat op de sukkel met een achtste plaats. Ze konden nog maar 2 keer winnen en speelden evenveel keer gelijk. Ten huize Anderlecht moest Antwerp 1-0 verliezen.

Verrassing dit seizoen in de 1A competitie is KAA Gent, zij staan op nummer 1 te prijken in het JPL klassement. Ze wonnen 4 wedstrijden en speelden slechts 1 keer gelijk. Daarbovenop moet KAA Gent nog een wedstrijd spelen. Ze hadden een wedstrijd gemist door hun wedstrijden in de UEFA Europa Conference League.

EK kwalificaties

Dit najaar worden ook de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2024 gespeeld. Dit is de reden waarom de Jupiler Pro League een week stil ligt. Er spelen verschillende spelers voor nationale elftallen in 1A. Voor de Rode Duivels is dat Jan Vertonghen en Thorgan Hazard, die nu beiden bij RSC Anderlecht spelen.

Competities Rode Duivels

Ook de competities waar de Rode Duivels liggen stil. De Engelse Premier League, de Spaanse La Liga, de Duitse Bundesliga, de Turkse Süper Lig en de Franse Ligue 1 zijn er slechts enkele van.

Op de hoogte blijven van de kalenders van de Europese competities

Als je zelf de kalenders wil raadplegen dan kan dat op de website van Voetbaluitslagen. Hier kan je alle wedstrijden en standen zien van alle populaire Belgische, Europese en internationale competities en voetbalkampioenschappen.