Advertentieindex
Image default
Sport

De beste sporthorloges voor dames 2021

De beste sporthorloges voor dames 2021

Waarom lijkt het alsof er geen sporthorloges voor dames zijn? Je gevoel dat er weinig sporthorloges voor vrouwen ontworpen lijken te zijn klopt. Tenminste, op het eerste gezicht. Veel van de sporthorloges die je kunt kopen voor dames verdwijnen bij webshops op de achtergrond.

Voordelen van een dames sporthorloge met GPS

Het belangrijkste voordeel is toch wel het extra inzicht dat jij in je prestaties krijgt. 

 1. Je kunt jezelf actief verbeteren door je resultaten te analyseren
 2. Inzicht in je prestaties tijdens en na het sporten
 3. Niet alleen handig bij hardlopen maar ook bij fietsen, wandelen, skaten, tennissen, schaatsen en veel andere sporten
 4. Je kunt trainen op vetverbranding om gemakkelijker af te vallen

Een dames sporthorloge is comfortabel. Nu wil je als vrouw wel dat de sporthorloge ook een beetje lekker zit. Heel leuk dat er dus GPS op zit en dat je dus extra functies kunt gebruiken. Maar heb je als vrouwelijke sporter nog meer voordelen als je een sporthorloge met GPS voor dames koopt? Meer comfort, lichter en vooral prettiger voor de huid. Iets wat bij veel sporthorloges voor heren jammer genoeg niet het geval is.

Een sporthorloge dames ziet er goed uit. Dames sporthorloges zien er goed uit. Je wilt er wel stijlvol uitzien als je jouw sporthorloge draagt. Te sportief is ook weer niet leuk, want dan wil je eigenlijk je sporthorloge alleen dragen als je aan het sporten bent.

Welk hardloophorloge past bij jou?

Als af-en-toe hardloper is inzicht in hoe snel en hoe ver je hebt gelopen vaak genoeg. Hiervoor heb je geen horloge met ingewikkelde specificaties nodig.  Wat je wel nodig hebt is een gps sensor. Hiermee kijk je achteraf precies welke route en afstand je hebt gelopen.

Regelmatige hardloper

Als regelmatige hardloper wil je graag je prestaties verbeteren aan de hand van je afstand, snelheid en hartslag. Daarom raden wij een horloge met zowel een gps sensor als een hartslagsensor aan. De hartslagsensor meet je hartslag via je pols tijdens je training.

Af-en-toe hardloper

Als af-en-toe hardloper is inzicht in hoe snel en hoe ver je hebt gelopen vaak genoeg. Hiervoor heb je geen horloge met ingewikkelde specificaties nodig.  Wat je wel nodig hebt is een gps sensor. Hiermee kijk je achteraf precies welke route en afstand je hebt gelopen.

Wat is de beste dames sporthorloge met gps dit moment?

Garmin Vivoactive 4S

De Garmin Vivoactive 4S is het beste sporthorloge dames model. Ten opzichte van de Garmin Vivoactive 3 heeft dit horloge een ingebouwde muziekspeler, handig als je muziek wilt luisteren tijdens het sporten. Daarnaast is het ook mogelijk om je zuurstof te meten met de VO2 Max meting. De 4S meet niet alleen constant je hartslag, maar ook je ademhaling en  zuurstofsaturatie op de pols. Dat doet hij zowel overdag als ’s nachts. Op basis daarvan geeft dit horloge je een goed beeld van je slaapgedrag en van je stress- en energieniveau.

 • Beschikbaar in verschillende groottes en kleuren
 • Trackt menstruatiecyclus
 • Heeft slaaptracking en een Body Battery Energy meter
 • Is waterdicht tot 50 m. diepte
 • Muziekafspelen

Garmin Forerunner 35

De kleine lichte Garmin Forerunner 35 is een goed dames sporthorloge en meet je  hartslag, route en groot scherm meet al je activiteiten en heeft een goede prijs-/ kwaliteitsverhouding. Een vergelijk met TomTom Runner en Polar. De Forerunner 35 heeft enkel sportprofielen voor indoor lopen, buiten lopen, fietsen en cardio. Binnen zo’n hardloopprofiel legt hij afstand, duur en snelheid vast op basis van GPS. Bovendien meet hij je cadans. Je trainingen worden automatisch geüpload naar Garmin Connect via bluetooth op je telefoon.

 • Je bedient de muziek op je smartphone via het horloge
 • Het horloge waarschuwt je bij te lange inactiviteit
 • Heeft Live Tracker
 • De Virtual Pacer herinnert je aan je vooraf ingestelde snelheid
 • Heeft hartslagmeter op de pols die dag en nacht metingen doet

 

Garmin Fenix 6s

Voor fanatieke sporters die alle sport metingen in een robuust horloge willen hebben, is de Garmin Fenix de beste keuze.  De Fenix 6 kan ook echt tegen een stootje, wel zo fijn als je veel buiten traint. Voor welke variant je ook gaat, met de Fenix 6S krijg je waar voor je geld. Alle modellen beschikken over Garmin Pay, een polshartslagmeter en een zuurstofsaturatiemeter.

 • Trackingsysteem voor je menstruatiecyclus
 • GPS voor routeregistratie en navigatie
 • Waterdicht tot 100 meter diepte
 • Batterij gaat in expeditiemodus tot 20 dagen mee
 • Geeft je hersteladvies

Garmin Forerunner 45S

Garmin Forerunner 45 is een verrassend goed uitgerust budget GPS-horloge voor vrouwen. Het is in de eerste plaats bedoeld voor de beginner of voor de hardloper die zijn workouts en dagelijkse activiteiten wil volgen zonder een fortuin uit te geven. Het horloge is zeer gebruiksvriendelijk, en het kan veel meer dan ik had verwacht van een horloge in deze prijsklasse. Ik ben er dus van overtuigd dat veruit de meeste hardlopers met de Garmin Forerunner 45 aan hun trekken zouden komen. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat Garmin Forerunner 45, zoals eerder vermeld, een aantal functies heeft gekopieerd van Garmin horloges die meestal veel duurder zijn.

 

https://sporthorloge.info/