Advertentieindex
Image default
Marketing

Goed voorbeeld doet volgen

Zodra je iets hebt gelezen over digital signage en narrowcasting, gaat het principe vanzelf leven, want je herkent het op elke locatie waar je komt. Net zoals jij niet meer zonder je mobiele telefoon of tablet kunt, kunnen bedrijven niet meer zonder digitale communicatie. Dit kan via nieuwsbrieven of online folders, maar ook zoals bij KPN winkels in de inrichting van de hele winkel. Nieuwe producten en aanbiedingen worden groot in beeld gebracht en productspecificaties kunnen live vergeleken worden. Ook de voorraad kan door de medewerker online gecheckt worden voor je. Zo weet je direct of het door jou gekozen product direct meegenomen kan worden, of dat meteen je bestelling doet.

Onderscheidend vermogen behouden

De uitdaging is om bij de tijd te blijven, of liever nog voorop te lopen als het gaat om innovatieve en frisse manieren om je product aan de man te brengen. Je weet namelijk dat je de aandacht van de klant – en dus ook zijn koopmotivatie – snel verliest als je niet blijft ontwikkelen. Zo is dit ook bij je winkelconcept. Mensen worden over het algemeen graag positief verrast en als je daar als bedrijf aan meewerkt, behoud je je klant langer. Als je de klant waardeert voor zijn aankopen, maar ook voor zijn feedback en beoordelingen, blijft hij terugkomen.

Klantbinding

Een van je klanten kan namelijk ontevreden zijn over een bij jou gekocht product of afgenomen dienst, maar dat wil nog niet zeggen dat je deze klant kwijt bent. Het proces dat erna volgt is vele malen belangrijker en digital signage kan daarbij ondersteunen. Als je duidelijk laat zien waar een klant zijn opmerkingen kwijt kan, je medewerkers traint op het accepteren van klachten en je digitale communicatie aanpast in je vervolgreacties, hoef je deze klant helemaal niet kwijt te zijn. Hij is namelijk blij dat er aandacht voor hem is en dat zijn feedback gewaardeerd wordt. Dat is pas klantbinding.