Advertentieindex
Image default
Industrie

Hoe koopt u de kolomboormachine die bij u past?

Wanneer het om een kolomboormachine gaat, heeft u een ruim assortiment om uit te kiezen. Soms kan dit echter keuzestress opleveren. Bij Crispyn Mechanics kunt u echter te allen tijde advies aanvragen bij een deskundige voor de beste kolomboormachine, die bij u past. Wilt u echter zelf de zoektocht naar de perfecte kolomboor ondergaan, dan kunt u onderstaande tips goed gebruiken.

 

Voorbereiding voor de perfecte kolomboormachine

Voordat u echt met de zoektocht naar een kolomboormachine begint, moet u zich al een aantal vragen stellen. Hoe vaak zult u de boormachine gebruiken? Wat is uw te besteden budget? Heeft u ruimte voor de kolomboor? Wilt u de boor zelf bedienen of moet de uitvoering automatisch gaan?

 

Vermogen

Het vermogen van de boormachine geeft aan hoe krachtiger de motor van de boor is. Het vermogen wordt uitgedrukt in Watt. Het vermogen bepaalt onder andere de levensduur van uw apparaat en de intensiteit. Een lager vermogen leidt bijvoorbeeld tot snellere slijtage of tot oververhitting van de boor bij een intensieve klus. Kolomboormachines kunnen meerdere wattages hebben variërend van 100 tot 2000 Watt.

 

Vrijstaand?

Er zijn meerdere soorten boren. Een belangrijk onderscheid dat u moet maken is: wilt u een vrijstaande boor of een die u moet monteren? Houdt er rekening mee dat een vrijstaande boor meer kracht heeft.

 

Snelheid

Bij veel kolomboren kunt u de snelheid van de boor zelf aanpassen. Over het algemeen geldt dat hoe harder het te boren oppervlakte is, des te sneller uw boor moet zijn. Bedenk daarom vooraf al voor welke klussen u uw kolomboor wil gebruiken.

 

Overige zaken

Uw boormachine moet stabiel vervaardigd zijn. Dat wil zeggen van een zwaar materiaal, zoals staal. Bovendien is het raadzaam, wanneer uw boormachine makkelijk aan en uit te zetten is. Sommige kolomboormachines worden eveneens geleverd met een beschermkap, wat zeer is aan te raden om veilig te kunnen werken. Let daarnaast op of uw boor ook een kantelfunctie heeft, waardoor u loodrechte gaten kunt boren in een schuine zijde.

https://www.crispyn.be/