Advertentieindex
Image default
Huishoudelijk

Wat is privacy folie?

Ken je die stroken ondoorzichtige folie die je wel eens op de ruiten van huizen of kantoren ziet? Dat is privacy folie! Vaak melkachtig wit laat deze folie wel daglicht door maar kun je er niet doorheen kijken. Maar wist je dat er verschillende soorten privacy folie zijn? En dat deze over unieke eigenschappen beschikken die er samen met de privacy toepassing voor zorgen dat je privacy folie voor verschillende toepassingen kunt inzetten?

De belangrijkste eigenschappen van privacy folie

Privacy folie biedt natuurlijk in de eerste instantie bescherming tegen ongenode blikken van buitenaf. Dat geldt overigens niet alleen voor mensen op straat die niet naar binnen kunnen kijken. In kantoren worden glazen vergaderruimtes vaak ook afgeplakt met privacy folie.

Een ander groot voordeel van privacy folie is dat je geen extra bevestigingsmaterialen nodig hebt om het materiaal aan te brengen. En omdat je het rechtstreeks op de ruit aanbrengt hou je ruimte over op de vensterbank voor leuke accessoires.

Verschillende soorten privacy folie

Het voordeel van privacy folie is dat mensen niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Een nadeel daarvan is dat je zelf ook niet meer naar buiten kunt kijken. Met one way vision folie los je dit probleem op. One way vision folie ziet er echter vooral functioneel uit en thuis wil je raambedekking die er ook een beetje gezellig uitziet. Dan kun je Squid raamfolie gebruiken. Deze folie is gemaakt van textiel en is daarom ook verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren die je uitstekend met je interieur kunt afstemmen.

Soms is privacy folie niet bedoelt om doorheen te kijken maar simpelweg om een raam af te plakken. Opgeslagen spullen wil je bijvoorbeeld zoveel mogelijk beschermen tegen inkijk maar ook tegen teveel zonlicht of uv-straling. Dit kan opgeslagen spullen beschadigen. Verduisteringsfolie is verkrijgbaar in wit of zwart en houdt vrijwel al het licht tegen. Om warmte en uv-straling tegen te kunnen houden is het belangrijk dat je deze folie aan de buitenkant van het raam aanbrengt.