Advertentieindex
Image default
Hobby en vrije tijd

Zomerritten op de E-step

Het warme weer vereist een handige oplossing voor onze dagelijkse woon-werkverkeer. In staat zijn om te rijden in de open lucht maakt de ervaring nog aangenamer en zet de elektrische steps om in een zeer nuttig vervoermiddel, vooral in het zomerseizoen. Bezoek daarom zeker een elektrische step winkel om jezelf deze zomer nog te vervoeren middels een e-step.

Afgezien van het vinden van het meest comfortabele vervoermiddel tijdens de zomer, de elektrische step, is het belangrijk om te weten hoe je er het meest gebruik van kunt  maken en ook hoe te onderhouden en verbeteren van de prestaties.

Tips voor jou

Natuurlijk zullen de fundamentele aanbevelingen en tips altijd betrekking hebben op uw veiligheid, dat is de reden waarom zelfs in een warme zomerdag, het dragen van een helm is van vitaal belang. Het zal uw veiligheid waarborgen in geval van een ongeluk en het zal u zeker een aantal discussies met de plaatselijke politie besparen. Een goede tip is om een helm te vinden met ventilatie en een laag gewicht, zodat je niet gaat zweten en je je comfortabel en fris voelt tijdens het rijden.

Vind je het echter eng om redelijk snelheid op een step te staan? Dan kan een elektrische vouwfiets wellicht een beter vervoermiddel voor je zijn. Zo zit je namelijk stabieler en rijd je gemiddeld meer kilometers op een volgeladen accu.

Het dragen van een zonnebril zal uw rijervaring nog comfortabeler maken tijdens de zomer. Afgezien van de zon, zal de bril de lichtreflectie neutraliseren en uw zicht verbeteren.

Andere nuttige tips:

  • Controleer en wees je altijd bewust van de maximale temperatuur van je elektrische scooter – gebruik hem niet als hij te warm is, je zult zeker willen voorkomen dat de elektrische onderdelen ontploffen.
  • Controleer regelmatig de spanning van de banden – hitte kan drukverlies veroorzaken.
  • Gebruik je scooter niet als het wegdek te heet is – het kan de buitenkant van de banden doen smelten.
  • Laad je scooter goed op – vermijd het opladen direct na het rijden (voor meer informatie over het correct opladen van elektrische scooters, bekijk dit artikel).
  • Laat je scooter niet in de zon staan als je hem niet gebruikt.
  • Vergeet niet om de staat van de elektrische onderdelen te controleren.

Hoewel deze tips misschien nogal veel en moeilijk lijken om toe te passen, vooral wanneer het mooi weer is en het enige waar je naar uitkijkt een mooie zorgeloze rit is, zijn ze eigenlijk een goede manier voor u om de optimale prestaties van uw scooter te behouden, terwijl u comfortabel bent en kunt genieten van elk zomers moment.