Advertentieindex
Image default
Hobby en vrije tijd

Biologische accessoires in je interieur

We leven steeds bewuster. We maken gebruik van duurzame energie en misschien draag je zelfs wel kleding van biologisch katoen. Ook je interieur kan je een stuk groener maken met duurzame accessoires. In dit artikel geven we jou interieur tips en styling advies.

 

Accessoires van natuurlijke materialen

Houten meubels met het FSC-keurmerk zijn gemaakt van hout dat afkomstig is uit bossen die door middel van verantwoord bosbeheer behouden blijven. Er zijn inmiddels ook meubels verkrijgbaar van gerecycled pvc. Ook in je slaapkamer ga je voor duurzame materialen met een dekbedovertrek van biologisch en fairtrade katoen. Ga op zoek naar lampen van duurzame materialen zoals rotan, hout en bamboe. Ga je helemaal voor groen? Sla twee vliegen in één klap en kleed je woonkamer aan met zelfgekweekte groenten en kruiden. Deze gedijen prima in de woonkamer en kleden de kamer ook mooi aan. Je muur geef je een verfje met biologische muurverf. Soms moet je een beetje zoeken, maar er zijn verschillende merken die werken met het fairtrade keurmerk, samenwerken met de lokale bevolking of accessoires maken van gerecycled materiaal. Zelfs voor je smartphone worden er ecologische telefoonhoesjes gemaakt.

Circulaire inrichting

Heb je weleens gehoord van circulaire inrichting? Met deze manier van inrichten wordt bedoeld, dat verschillende onderdelen van je interieur steeds opnieuw worden gebruikt. Wil je een andere kleur bank? Vervang dan niet de hele bank, maar alleen de hoes. Ook zijn er meubels waarbij je de zitting en de rugleuning kan loskoppelen en weer op een andere manier vastmaakt. Als een onderdeel stuk is, is dit eenvoudig te vervangen. Als meubels dan toch aan het eind van hun levensduur gekomen zijn, kunnen ze makkelijk gedemonteerd worden en wordt het afval gescheiden of wordt het materiaal hergebruikt. Met een groener huis verspil je minder grondstoffen, wat beter is voor het milieu. Je meubels en accessoires zijn van goede kwaliteit en behouden hun waarde.

 

https://stylemazing.nl/interieur/