Advertentieindex
Image default
Gezondheid

Van donkere littekens afkomen

Donkere littekens lichter maken

Hoe maak je donkere littekens lichter en hoe kom je er vanaf? Donkere littekens ontstaan door een soort storing in de huidcellen. De huidcellen willen het wondje zo goed mogelijk herstellen, maar hierdoor kan het voorkomen dat de huid te goed zijn best doet. Als gevolg kun je een plaatselijke pigmentophoping krijgen, waar voorheen of nog steeds dat litteken zit.

Een litteken dat donker wordt heeft een speciale naam, namelijk post inflammatoire hyperpigmentatie. Dat is in fiete een pigmentstoornis dat zich uit in een ophoping van pigment op één specifieke plek. Wanneer de donkere littekens erg zichtbaar zijn, dan kan dat voor de patient erg irriteren.

Hoe kun je donkere littekens het beste behandelen?

Er zijn verschillende behandelmethodes voor donkere littekens lichter maken en te vervagen.

– Plaatselijke laserbehandeling
– Verschillende peelings
– Huid verlichtende creme

De meest gebruikelijke behandelmethode is die met de huid verlichtende creme. Waarom? omdat deze methode vaak het beste werkt, niet duur is en daarnaast goed is te onderhouden. Bij geen enkele behandelmethode verdwijnen de vlekjes voorgoedt, dat kan namelijk niet. Zowel bij laser als peelings komen de pigmentvlekjes uiteindelijk weer terug.

1) Huid blekende creme: een huid blekende creme remt de aanmaak van pigment af en verlicht daarnaast de huid. De creme breng je altijd specifiek op de donkere gedeeltes van de huid aan, zoals de donkere littekens. Op deze manier kun je heel secuur te werk gaan. Ook is het verstandig om de donkere vlekjes goed te beschermen tegen zonlicht met een hoge zonnebrandcreme.

https://shop.skinlight.nl/