Advertentieindex
Image default
Gezondheid

5 tips voor een ergonomische kantoorinrichting

De meeste mensen met een kantoorbaan zitten het grootste gedeelte van de dag achter hun computer. We weten allemaal dat urenlang zitten erg ongezond voor je is. Daarom is een ergonomische kantoorinrichting essentieel. Wij geven in onderstaand artikel 5 handige tips om te zorgen voor ergonomische werkplekken, zodat werknemers geen last krijgen van vervelende klachten door een verkeerde houding.

Tip 1. Ergonomische bureaustoel

Een van de belangrijkste punten voor een goede zithouding is het aanschaffen van ergonomische bureaustoelen. Zo’n bureaustoel is helemaal verstelbaar, zodat die perfect op ieders lichaam afgesteld kan worden. De armleuningen, rugleuning, hoogte en zitting zijn verstelbaar, zodat iedereen in een gezonde zithouding kan werken. Ga voor ergonomische bureaustoelen naar de webshop van OfficeCity.be.

Tip 2. Voldoende beweging

Het kan erg vermoeiend zijn om urenlang achter de computer aan het werk te zijn. Om de doorbloeding van je lichaam te stimuleren is ons advies om regelmatig te bewegen tijdens je werkdag. Loop af en toe eens naar het koffieautomaat of naar een collega voor een praatje. Eventjes bewegen in plaats van zitten in dezelfde houding doet wonderen voor je lichaam.

Tip 3. Luister naar je lichaam

Heb jij wel eens last van klachten na een lange werkdag? Dan is het van belang om deze klachten serieus te nemen. Regelmatig last van je nek? Een pijnlijke rug of hoofdpijn? Door je klachten in een vroeg stadium serieus te nemen kan je ze voorkomen en eventueel blijvende schade voorkomen. Indien nodig kan je jouw klachten kenbaar maken bij de bedrijfsarts.

Tip 4. Verstelbaar bureau

Naast een ergonomische bureaustoel is ook een in hoogte verstelbaar bureau nodig voor een ergonomische kantoorinrichting. De juiste hoogte voor je bureau is afhankelijk van je lichaamslengte. Na het instellen van je bureaustoel is het tijd om je bureau naar de juiste hoogte te verstellen. Eventueel kan het ook een verstandige keuze zijn om te beginnen met werken achter een zit-sta bureau. Met dit bureau kan je zowel zittend als staand werken. Juist deze afwisseling is ontzettend goed voor je lichaam.

Tip 5. Juiste hulpmiddelen

Ergonomische hulpmiddelen op kantoor zijn ontzettend belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een monitorstandaard op je monitor op de juiste hoogte te zetten of een ergonomische muis die voor een juiste houding van je hand en pols zorgt. Ook een ergonomisch toetsenbord kan interessant zijn. De combinatie van deze ergonomische hulpmiddelen zal ervoor zorgen dat je comfortabel urenlang kunt werken op kantoor.

Aan de slag met een ergonomische kantoorinrichting

Voor werkgevers is het zorgen voor een ergonomische kantoorinrichting ontzettend belangrijk. Het zorgt niet alleen voor meer werkplezier voor werknemers, maar heeft ook als gevolg dat er minder ziekteverzuim is. Door ergonomisch merken krijgen werknemers minder snel last van vervelende lichamelijke klachten. Zo heeft een ergonomische kantoorinrichting voordelen voor werkgevers én werknemers!