Advertentieindex
Image default
Gezondheid

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie is een eeuwenoude, natuurlijke behandelwijze die aanvullend naast reguliere en andere alternatieve therapieën kan worden toegepast. We kennen energetische therapie ook wel onder de naam magnetiseren of paranormale therapie. Eenvoudig gesteld wordt bij deze vorm van therapie kosmische of universele energie overgebracht met als doel het opruimen van blokkades en het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens. Waar die energie vandaan komt kan voor eenieder verschillend zijn. Voor sommigen is het afkomstig uit de kosmos, weer anderen ervaren het al Goddelijke energie of benoemen nog andere bronnen. Een feit is dat bij alles wat leeft, levensenergie stroomt door kanalen in het lichaam. Door trauma, pijnlijke of onverwerkte ervaringen kunnen deze geheel of gedeeltelijk geblokkeerd raken waardoor de levensenergie niet of slechts moeizaam kan stromen. Dit kan ongemak, pijn en klachten met zich meebrengen en het lichaam raakt uit balans.

Een holistische visie

Natuurgeneeskundige therapeuten werken altijd vanuit een holistische visie wat inhoudt dat naar de mens gekeken wordt als een geheel van fysiek, mentaal en emotioneel niveau wat allemaal met elkaar in verbinding staat. Wanneer er sprake is van een ziekte of klacht toont dit aan dat de harmonie verstoord is. De behandeling is er dan ook op gericht om de balans op alle niveaus te herstellen.

De werkwijze

Door de energetische therapeut wordt met neutrale, kosmische energie gewerkt. U ligt op een behandeltafel en door middel van strijkende bewegingen langs het lichaam of door handoplegging wordt deze energie op u overgebracht. Het zelfgenezend vermogen wordt op die manier geactiveerd en de helende energie gaat naar de plaatsen die geblokkeerd zijn en heft de blokkades op wat vermindering of zelfs verdwijnen van klachten bewerkstelligt. Het teveel aan energie wordt verwijderd en dit zorgt ervoor dat de levensenergie weer vrij door het lichaam kan stromen.

https://www.zoma-opleidingen.nl/