Advertentieindex
Image default
Eten en drinken

Broodrecepten die je thuis kunt maken zonder het harde werk

Dit artikel gaat over hoe je brood maakt en recepten die je thuis kunt maken zonder het harde werk en de ingrediënten. Al deze recepten zijn perfect voor mensen die een druk leven leiden en geen tijd hebben om uren in de keuken door te brengen.

Hoe maak je brood

Voor broodrecepten is de eerste stap het bereiden van de ingrediënten. Ingrediënten kunnen meel, gist, zout, boter, suiker, eieren en melk zijn. De volgende stap is om al deze ingrediënten in een grote kom te mengen. Het deeg zal een uur rijzen voordat het tot broden wordt gevormd en in een oven wordt gebakken. Veel mensen zijn bang om hun eigen brood te maken, maar het is heel gemakkelijk om te doen.

Bierbostel brood maken

Ooit geprobeerd je eigen bier te brouwen? Nou, het begint door van de mout een papachtige substantie te maken. Dit moet een bepaalde tijd worden verwarmd om alle suikers vrij te geven. Na een tijdje wordt de suiker uit de mout gezogen. Het wort dat overblijft wordt het product dat vervolgens klaar is voor verdere verwerking. De ontsuikerde mout – ook wel bierbostel genoemd – is niet meer nodig. In eerste instantie leek dit penseel overbodig, maar achteraf zou het een goed cadeau zijn. Misschien kun je een zoöloog vinden die hun dieren wat kauwvermaak wil geven.

Bak er een brood van

Terwijl het weggooien van bierbotjes, die in wezen gewoon extra broodproducten zijn, verspillend lijkt, vind ik het idee om er brood mee te bakken geweldig. Sommige brouwers brouwen zelfs bier met overgebleven brood, dus waarom zou je er niet wat mee bakken? Als het brouwproces te intensief is of als je geen tijd hebt om dezelfde dag nog een brood te bakken, bewaar de verbruikte granen dan maximaal 2 dagen in de koelkast. De verbruikte granen kunnen later worden hergebruikt om mee te bakken. Wil je snel een product maken om te roosteren, maar heb je geen tijd om te bakken, dan kun je ervoor kiezen om de TVP te drogen.