Advertentieindex
Image default
Entertainment

De streamingsdiensten op een rijtje

Kabeltv begint langzaam mar zeker uit te sterven, TV-shows en films worden toegankelijker dan ooit (bedankt, internet!). Het is dus geen verrassing dat veel mannen hun kabeldozen uitwerpen voor streaming-services en apparaten. Wie heeft er live-tv nodig wanneer u uw eigen tijd kunt inhalen voor veel minder geld? Bovendien kunt u met veel services nieuwe en klassieke series binge-watch volledig bekijken, waar u maar wilt, wanneer u maar wilt, uw roestige doos kan dat gewoon niet overtreffen. Hieronder analyseren we drie streamingdiensten en vier streamingapparaten om u te helpen beslissen over de beste nieuwe manier om tv te kijken.

Streamingdiensten

Als het gaat om het kiezen van een streamingdienst, draait het meestal om selectie. Alle vier van de onderstaande opties bieden gigantische catalogi aan films en tv-shows, maar kleine verschillen in wat er op elk platform beschikbaar is, maken mogelijk uw keuze voor u. Hoe dan ook, zeg vaarwel tegen uw kabelrekening, want deze concurrenten bieden lage prijzen voor groot entertainment.

Netflix

Selectie: Netflix biedt duizenden films, maar niet de absolute nieuwste blockbusters. Maar het maakt dat goed met hele catalogi van veel anders niet beschikbare tv-programma’s, waaronder Breaking Bad, It’s Always Sunny in Philadelphia en Bob’s Burgers.

Originals? meer dan zat, inclusief Emmy-genomineerde serie House of Cards en Orange is de New Black, evenals Derek, Hemlock Grove en de overgenomen Arrested Development.

Zijn er advertenties? Nee.

Kosten:  7,99 / maand voor één scherm, 8,99 voor twee schermen,  11,99 voor vier schermen

De moeite waard? Hoewel de filmservice van Netflix mateloos is, neigt het ertoe nieuwe films te in grote mate toe te voegen, dus de catalogus laat een continue groei zien. Ondertussen is de mogelijkheid om binge-watch-programma’s zonder reclames en de veelgeprezen originele collectie te volgen, Netflix gemakkelijk de prijs waard.

 

Tv Gemist

Tvgemist is een streamingdienst die veelal gratis publieke omroep en commerciële omroep programma’s kan streamen. Als je TV herbekijken wilt, ben je hier op het juiste adres. Programma’s zoals Temptation Island en de kroongetuigen kunnen zonder poespas bekeken worden, zonder dat je een kabel tv-abonnement hoeft af te sluiten.

 

Pathe Thuis

Pathé is in Europa en de Verenigde Staten een bekende bioscoopketen. Alleen in Nederland heeft de keten al ruim twintig vestigingen. Sinds 2011 probeert Pathé ook thuisblijvers te bedienen met leuke films.
Het bedrijf heeft onder de naam Pathé Thuis namelijk een uitgebreide streamingdienst opgezet. Een groot pluspunt is dat klanten op diverse apparaten naar films kunnen kijken. Bezitters van een geschikte tablet, smartphone, smart-tv (Sony, Samsung, Philips en LG) en game console (Xbox en Playstation) kunnen een app op hun apparaat downloaden.

Daarnaast is deze filmdienst via de website www.pathe-thuis.nl bereikbaar. De makers zijn erin geslaagd om de gebruikersinterface erg overzichtelijk te houden. Na aanmelding snuffel je door de populairste genres of werp je een blik op de top 20 van dit moment.