Advertentieindex
Image default
Electronica en Computers

Tips bij de aanschaf van een laserprinter

Wanneer je een laserprinter aanschaft, ben je verzekerd van uitstekende afdrukken. Een laserprinter maakt gebruik van lasertechnieken om documenten en foto’s af te drukken en maakt hierbij geen gebruik van inkt. Laserprinters leveren afdrukken van hoge kwaliteit en vlekken vaak niet. Als je op zoek bent naar een goede laserprinter, is het handig om op een aantal dingen te letten. Deze delen we met je in dit artikel. 

Kleur of zwart-wit? 

Er zijn laserprinters die enkel zwart printen. Deze worden gebruikt om documenten en zwart-wit foto’s te printen. Daarnaast zijn er ook verschillende kleuren laserprinters, zoals de kleurenprinters a3 all in one van Refurbished Printers. Deze kleurenprinters zijn handig om foto’s of teksten met afbeeldingen af te drukken. Natuurlijk is het ook mogelijk om met een kleurenprinter zwarte letters op papier te printen. 

Snelheid

Laserprinters worden steeds sneller. Vaak zijn de kleuren laserprinters wel wat trager dan de zwart-wit laserprinters. De zwart-wit laserprinters kunnen wel meer dan twintig prints per minuut afdrukken. Bij kleuren laserprinters is dit wat minder, namelijk vijf tot tien prints per minuut. De snelheid van de laserprinter is afhankelijk van de grootte van het interne geheugen van de printer en de processor. Kijk dus even naar deze punten voordat je een laserprinter aanschaft. 

Wel of geen wifi printer? 

Tegenwoordig kun je ook laserprinters met wifi-verbindingen kopen. Naast de bedrade versie waarmee je je computer of laptop aan de printer verbindt, kun je er dus ook voor kiezen om documenten en afbeeldingen via wifi af te drukken. Zo kun vanaf elke plek op kantoor of bij jou thuis eenvoudig printer. Vaak is een bedrade printer wel stabieler en veiliger, maak dus een afweging van wat jij het meest belangrijk vindt. 

Waar koop je een laserprinter? 

Laserprinters zijn op veel plekken te koop. Wanneer je nog niet zeker bent van je keuze, raden wij je zeker aan om je te laten adviseren in een gespecialiseerde elektronica winkel. Wanneer je al wel zeker weet welke printer jij wil aanschaffen, kun je deze ook gemakkelijk online bestellen op een webshop waar ze printers aanbieden. Vaak wordt de printer dan al de volgende dag bij je thuis bezorgd.