Advertentieindex
Image default
Dieren

Chip kat laten registreren, de voordelen

Het wel of niet laten chippen van je kat staat niet meer in twijfel. Ieder baasje wil graag weer met zijn of haar kat herenigd worden indien deze verloren is gelopen. De identificatie van een gevonden huisdier gebeurt bij de dierenarts, of al in de dierenambulance. Dan is het maar wat fijn, dat een kat geregistreerd staat via een databank. Maar welke voordelen zijn er nog meer?  

Regel het zelf! 

Chip kat registreren kun je heel eenvoudig zelf doen via een databank. Je kunt zelf een account aanmaken en het chipnummer van jouw trots registeren. Heb je meerdere huisdieren? Deze kun je gemakkelijk zelf toevoegen binnen hetzelfde account! Een rustgevend idee. Mocht jouw kat gaan dwalen en gevonden worden. Met de registratie van de chip van jouw kat in de databank hebben ze jou snel te pakken.  

Kinderlijk eenvoudig 

Ga je verhuizen? Verandering van telefoonnummer of eigenaar? Het registreren van de chip van jouw kat heb je zelf geregeld in de databank. Zo kun je via jouw eigen account kinderlijk eenvoudig wijzigingen doorbrengen in de registratiegegevens. Wel zo prettig, zo zijn er ook geen kosten aan verbonden. Bovendien is een online databank 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Zo hoef je geen rekening te houden met openingstijden bij het doorgeven van wijzigingen.  

Wanneer jouw kat een nieuw baasje krijgt, meld je zelf de registratie af. Het nieuwe baasje kan dan het chipnummer van de kat onder een eigen account registreren. De kat hoeft hiermee niet opnieuw naar de dierenarts en weer gechipt te worden. 

Alle gegevens gemakkelijk op 1 plek 

Naast het registreren van de chip van jouw kat met jouw gegevens, kun je in een online databank nog veel meer informatie opnemen. Zo kun je zelf een dossier maken voor jouw kat, waarin je eventuele medicatie, allergieën en natuurlijk de gegevens van de bijbehorende dierenarts kwijt kunt.

https://www.petlook.nl/kat-registreren/