Advertentieindex
Image default
Dienstverlening

Waarom kiezen zo veel mensen voor een 4K Samsung Televisie? Lees er hier alles over!

4K TV’s zijn het gesprek van de stad in de technologische wereld. Wat is 4K? Hoe werkt het? Waar gaat de hype over? Dit artikel geeft een gedetailleerd antwoord op al deze vragen. De 4K revolutie beperkt zich niet alleen tot TV’s, maar neemt ook smart phones, camera’s, computerschermen, tablets en cinema over; eigenlijk alles wat een beeldscherm heeft. Wil je meer weten over deze modellen? Bekijk dan alle Samsung TV aanbiedingen van dit moment.

  • Laten we beginnen met een uitleg van wat een 4K TV resolutie is. 4K betekent letterlijk vier keer de beeldkwaliteit en detail dan een normale 1080p HD TV. Dat betekent dat er in plaats van twee miljoen pixels acht miljoen pixels worden gebruikt. In termen van beeldhelderheid betekent dit de ultieme kijkervaring die we ooit eerder hebben gezien met onberispelijke details en een uitstekende vloeiendheid.

TV kijken in 4K resolutie is een echte beleving

4K-kijken is net als het kijken naar iets in real-time. Zoals voor nu zijn alle 4K UHD TV’s beschikbaar in schermformaten van 50-inch of meer. Dit komt omdat een pixeldichtheid zoals die van deze technologie de kijker in staat stelt om alles te bekijken op een groot scherm zonder enige pixelachtige effecten. Pixelvorming is wanneer het beeld in kleine vierkante doosjes breekt. Bovendien betekent dit dat je alles op een groter scherm kunt bekijken vanuit dezelfde kijkpositie. Hoewel de technologie geweldig is, is er één fout; het is niet achterwaarts compatibel. Dit betekent dat u alle externe apparaten, zoals uw TV-box, moet vervangen door 4K-compatibele apparaten.

Waarom is de 4K technologie zo onzettend populair aan het worden?

Wanneer we het over de 4K technologie hebben, moeten we wat licht werpen op de beschikbaarheid van de inhoud en de signalen.

Na de introductie van 4K op de markt, heeft het de plaats ingenomen van 1080p Full HD resolutie en nu worden er 4 standaarden gebruikt voor thuis TV signaal: UHD (Ultra High Definition) – 2160p, Full HD (Full High Definition) – 1080p, HD (High Definition) – 720p, en SD (Standard Definition) – 480p/540p.

  • Voordat deze technologie aan populariteit won als 4K, werd het Quad HD genoemd, voornamelijk vanwege het feit dat het gebruik maakt van een schermresolutie van 3840 x 2160 pixels, dit maakt twee 1080p Full HD-schermen in de breedte en de hoogte.

Televisieschermen met een 4K resolutie zijn erg gewild

Het gaat niet alleen om tv-schermen; het gaat om elk beeldscherm dat je kent. Naast de zeer aantrekkelijke 4x pixels zijn er nog vele andere dingen die met deze nieuwe technologie zijn veranderd en deze veranderingen zijn misschien niet erg opvallend of merkbaar voor een normale gebruiker. Alles heeft zijn voor- en nadelen, net als de 4K technologie. Een van de grootste veranderingen die deze revolutie in de markt voor beeldschermen teweeg heeft gebracht, is dat nu alle soorten content via IP aan uw apparaten worden geleverd.

https://internetvergelijken.org/tv-kopen/