Advertentieindex
Image default
Dienstverlening

Waarom is het huren van een container goed voor het milieu?

Het huren van een container is om meerdere redenen goed voor het milieu. Je bent namelijk actief afval aan het scheiden en voorkomt dat er recyclebare stukken in het restafval belanden. Daarnaast bespaar je een hoop benzine of diesel door het niet zelf afvoeren van al dit afval. Waar bij kleine verbouwingen of opruimingen je met een of twee ritjes naar de plaatselijke stort klaar bent, zijn bij grote verbouwingen meerdere containers nodig. Ben slim en huur een afzetcontainer van Renewi

Verbouwingen

Bij verbouwingen is het scheiden van afval erg belangrijk, dit komt met name omdat het volume enorm is. Bij verbouwingen komt er een hoop materiaal vrij wat prima opnieuw gebruikt kan worden of omgezet in andere bouwmaterialen. Denk bijvoorbeeld aan steenpuin, wanneer dit wordt vermalen kan het als stabilisatie worden gebruikt onder wegen of bestrating. Probeer tijdens een verbouwing veel materiaal opnieuw te gebruiken, zo verdien je twee keer geld. Je betaalt namelijk minder voor het afvoeren van afval en bent niet genoodzaakt om nieuwe bouwmaterialen te bestellen.

Minder onderweg, meer afval scheiden

Wanneer je besluit alles zelf af te voeren met je eigen aanhanger ben je eigenlijk water naar de zee aan het dragen. Een container kan slechts enkele honderden euro’s kosten en je kunt er vaak meer in kwijt dan je in eerste instantie denkt. Wanneer de gemeentelijke stort niet dichtbij huis is en je zelf op en neer gaat rijden ben je al snel meer geld kwijt aan benzine of diesel dan aan één container. Reken jezelf niet rijk en informeer dus eerst over de prijzen.

Hergebruik

Door het huren van een container van Renewi bent u verzekerd dat uw afval op juiste wijze wordt verwerkt. Het meeste afval wat weg wordt gegooid krijgt hierdoor een tweede leven. Wat wij zelf altijd doen voorafgaand het verbouwen is een deel gratis of te koop aanbieden op FaceBook of marktplaats. Op deze manier zorgen wij ervoor dat andere van de spullen of materialen kunnen, genieten en wij houden op deze manier minder afval over. Het is dus echt afhankelijk van het soort afval, de hoeveelheid en locatie. Het is natuurlijk altijd mogelijk om contact op te nemen met een bedrijf wat deze containers verhuurt.