Advertentieindex
Image default
Bloemen

Wat is een bloembak?

Een stalen bloembak is een decoratieve doos die speciaal ontworpen is om bloemen in te bewaren en te schikken. Bloembakken variëren gewoonlijk van 15 tot 30 inches in lengte en breedte, en kunnen gemaakt zijn van metaal of hars. Ze zijn vaak met de hand beschilderd of bedrukt met natuurlijke vezels zoals katoen, wol of zijde.

De meeste moderne bloembakken hebben een ingebouwde vaas om de bloemen vers en kleurrijk te houden.

Er is een grote verscheidenheid aan bloembakken in verschillende prijsklassen, van slechts versierd met een paar bloemen tot meer uitgebreide en kostbare exemplaren met meerdere vazen en lampen.

Als u op zoek bent naar een betaalbaar alternatief voor uitgebreide bloembakken, zoek dan niet verder! U kunt gemakkelijk bloembakken vinden bij plaatselijke huis- en tuincentra voor minder dan 100 dollar.

Hoe maak je stalen bloembakken voor een lage prijs?

Meestal worden bloembakken gemaakt van twee houtsoorten – populierenhout en eikenhout. Beide zijn gemakkelijk te bewerken en hebben een glanzende, roodbruine kleur die lijkt op die van oude telefoonboekbladen. Populier heeft een populaire naam omdat het vaak wordt gebruikt voor boeken en meubels. Eik is een duurdere houtsoort, maar staat ook bekend als tafelhout en wordt vaak gebruikt voor stoelen, banken en bordspellen.

Als het gaat om het maken van stalen bloembakken tegen een lage prijs, heb je een paar opties. De eerste is om dozen van populierenhout te kopen. Helaas zijn deze veel duurder dan kisten van eikenhout. Bij de meeste huis- en tuincentra kunt u echter dozen van populierenhout vinden voor minder dan 100 dollar. De tweede optie is het gebruik van goedkopere houtsoorten zoals grenen, vuren, ceder en andere die vaak gebruikt worden voor pallets en kisten. Deze zijn weliswaar duurder dan populierenhout, maar toch een stuk goedkoper dan de aanschaf van een duurdere kist van eikenhout.

Stap-voor-stap handleiding voor het maken van stalen bloembakken tegen een lage prijs

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het maken van stalen bloembakken tegen een lage prijs is de grootte van je bloembakken. Idealiter zouden ze groot genoeg moeten zijn om minstens drie tot vijf bloemen van standaardformaat te bevatten. Als u bloemen van grotere afmetingen kunt plaatsen, voeg dan nog een doos toe om ze te bevatten. Als u dozen maakt voor kleinere kamers of ramen, verklein dan de grootte van uw bloemen en dozen, zodat ze in de beschikbare ruimte passen. Als je toegang hebt tot metalen of harsmeubelen, is een stevig oppervlak ideaal voor het maken van bloembakken. Elk meubelstuk is echter geschikt als u een goedkoop alternatief kunt vinden.

Om een goedkope maar effectieve stalen bloembak te maken, heb je het volgende gereedschap nodig:

Vormgereedschap – Dit zijn de houten kisten die je gaat vormen en versieren. Ze hebben meestal mallen waarmee je de kist direct op het meubelstuk kunt vormen.

Hardende gereedschappen – Dit zijn de gereedschappen die de vorm van de houten kisten die u vormt versterken.

Verplaatsbaar gereedschap – Dit zijn de voorwerpen die u zult gebruiken om uw bloembakken van de ene locatie naar de andere te verplaatsen. U zult ze gebruiken om de kisten te schuren, te beitsen en te polijsten nadat u klaar bent met het decoreren ervan.

Meetlint – Hiermee meet je de lengte en breedte van de dozen die je wilt maken.

Potlood – Voor het schetsen van het ontwerp van uw bloembakken.

Beitel – Voor het graven in het hout en het vormen van de dozen.

Hamer – Voor het slaan van spijkers en om de dozen aan het meubilair te bevestigen.

Staalwol – Voor het verwijderen van vuil en gebreken van het houtoppervlak.

Zaag – Om de hoeken van de dozen af te zagen en de cirkelzaagsporen te verwijderen.

Hamer en beitel – Voor het in elkaar zetten van de verschillende onderdelen van de doos en het maken van scherpe hoeken en randen.

Mason jar – Om de bloemen in te bewaren terwijl ze wachten tot je ze in de dozen doet.

Nietpistool – Om de bloemen op hun plaats te houden terwijl je ze vastniet.

Slotwoorden

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om prachtige bloemstukken te maken met een budget, zoek dan niet verder. Je kunt gemakkelijk prachtige bloemstukken maken met behulp van stalen bloembakken. Ze zijn gemakkelijk te maken, goedkoop in aanschaf en kunnen in veel verschillende kamers van het huis worden gebruikt. Of u ze nu wilt gebruiken als cadeau of ze aan uw vrienden en familie wilt geven, deze bloembakken zullen zeker in de smaak vallen.

https://www.tuincollectie.nl/producten/223/cortenstaal-bloembakken