Advertentieindex
Image default
Bedrijven

Aan je conditie werken op de trampoline

Bijna alle kinderen vinden trampoline springen erg leuk. Maar tegenwoordig is het niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassene. Zo vind je in vele sportscholen tegenwoordig ook trampolines om oefeningen op te doen. Trampoline springen is namelijk hartstikke goed voor je conditie en voor het afvallen. De trampoline kan op allerlei verschillende niveaus gebruikt worden en daarom kan iedereen er plezier van hebben en is het daarnaast ook nog eens erg gezond. Bovendien is trampoline springen ook niet erg belastend voor je spieren en gewrichten dan wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen. Met een trampoline kan je op een leuke manier een goede conditie opbouwen of wanneer je wil afvallen. Trampoline springen is zeker een aanrader.

Hoeveel calorieën je verband met het trampoline springen is afhankelijk van verschillende factoren zoals je leeftijd, gewicht en wat voor oefeningen je doet om de trampoline. Je kan als richtlijn nemen dat je bij lichte en matige inspanning op de trampoline ongeveer 360 calorieën per uur verbrand. Daarnaast is het trampline springen erg goed voor de spieren en kun je deze ook goed trainen met het springen. Je werkt dus aan een complete work-out wanneer je bezig bent op de trampoline.

Voor dit soort work-out heb je geen grote trampoline nodig. Je kunt deze oefeningen namelijk het beste doen op een kleine fitness trampoline. Deze trampolines hebben een diameter van 90cm en je kan de oefeningen vaak gewoon in de woonkamer doen. Op Youtube zijn vele filmpjes te vinden van verschillende oefeningen die je op de fitness trampoline kunt doen. Doordat je thuis een trampoline hebt staan, kun je hier altijd gebruik van maken en goede fitness oefeningen op doen, wat het erg makkelijk maakt. Wanneer je besluit een grote trampoline aan te schaffen zodat ook je kinderen ervan kunnen genieten, kun je het beste een trampoline met veiligheidsnet aanschaffen. Ook is het verstandig om een trampoline randkussen op de trampoline te hebben.

http://trampolines.nl