Advertentieindex
Image default
Auto’s en Motoren

Geld lenen voor je auto

Veel mensen willen na het behalen van het rijbewijs zo snel mogelijk een auto kopen. Helaas is het erg duur om in België een auto aan te schaffen en erin te rijden. Een auto is een grote investering die je niet zomaar doet. Je ziet daarom dat steeds meer Belgen ervoor kiezen om een lening af te sluiten bij het kopen van een auto. In België zijn 30 procent van alle leningen afgesloten om een auto te kopen. Je ziet dus dat een lening afsluiten voor je auto niet uniek is. Toch blijft het altijd belangrijk om je goed in te lezen over wat er mogelijk is.

Lening doormiddel van leasen

Veel mensen in België hebben niet in één keer zoveel geld ter beschikking om een auto aan te schaffen. Dit moet je wel ter beschikking hebben als je een auto gaat kopen. Om ervoor te zorgen dat je toch in een auto kan rijden kun je ervoor kiezen om een auto te leasen. Dit is een vorm van een lening die je aangaat. Je betaald maandelijks een bedrag om de auto in bruikleen te kunnen gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je niet veel geld meteen op tafel hoeft te leggen. Het grote nadeel hiervan is dat de auto uiteindelijk nooit in jouw bezit komt.

Afsluiten van een autolening

Veel mensen willen toch de auto in het bezit hebben en kiezen daarom om een kleine lening af te sluiten. Verschillende bedrijven bieden daarom kleinere leningen aan zodat jij de aankoop van je auto kan bekostigen. Het bedrag dat je mag lenen heeft met een aantal factoren te maken. Zo wordt er gekeken naar je inkomsten en je vasten maandelijkse lasten. Het geleende geld moet natuurlijk wel terug betaald kunnen worden. Daarom doen veel bedrijven vaak een autolening simuleren. Dit wil zeggen dat er gekeken wordt of je in staat bent het geleende geld uiteindelijk terug kan betalen. Er kan bijvoorbeeld gekeken worden naar de looptijd van de lening. Hoe langer je leent hoe minder je per maand terug moet betalen. Let er wel bij op dat hoe langer je leent hoe meer rente je moet aflossen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD 

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/voertuig-mobiliteit/auto