Advertentieindex
Image default
Alarmsysteem

Kies ik een draadloos of bedraad alarmsysteem?

Wie een alarmsysteem wenst te installeren, stelt zich in de eerste plaats de vraag of hij nu voor een draadloos of bedraad inbraakalarm moet kiezen.

Als je een nieuwbouw woning gaat bouwen of een totale renovatie van een woning hebt gepland, dan kan je best voor een bedraad alarmsysteem kiezen. Een bedraad alarmsysteem is niet noodzakelijk veel betrouwbaarder dan een draadloos alarmsysteem. Het is wel zo dat een bedraad alarmsysteem beter is voor het milieu, want de batterijën moeten niet iedere keer vervangen te worden.

In een nieuwbouw woning kan de elektricien makkelijk wat extra kabels leggen. Dit is niet zo veel extra werk want hij is toch al sleuven aan het slijpen en elektriciteitskabels aan het leggen. Draadloze componenten van het alarmsysteem zijn doorgaans een stuk duurden dan bedrade componenten. Een draadloze detector is doorgaans dubbel zo duur dan een bedrade detector.

In een bestaande woning is het een ander verhaal. Het is niet eenvoudig om nog kabels te leggen in een bestaande woning. Daarom kiezen veel mensen voor een draadloos alarmsysteem. Dan hoef je niet te kappen of te breken. De installateur kan dus netjes en veel sneller werken.

Soms is het interessant om voor een hybride alarmsysteem te kiezen. Een hybride alarmsysteem is een inbraakalarm dat zowel draadloze als bedrade componenten bevat. In de praktijk zijn veel alarmsystemen hybride inbraakalarmen. Wanneer er een alarmsysteem in een bestaande woning wordt geplaatst dan gebruikt men vaak bedrade componenten in de garage en ruimtes aanpalend aan de garage. Dit om de eenvoudige reden dat men in de garage mensen het niet zo erg vinden als er een kabel in een gootje of pvc-buis op de muur ligt.

Of je nu voor een hybride of draadloos alarmsysteem kiest. Wij raden je met volle overtuiging het Jablotron 100 alarmsysteem aan. Dit is een uiterst gebruiksvriendelijk alarmsysteem en het ziet er nog prachtig uit ook. Alle onderdelen van het alarmsysteem bestaan zowel draadloos als bedraad. Je kan dus volledig draadloos werken, volledig bedraad of voor een hybride oplossing kiezen. Het alarmsysteem is veel meer dan een alarmsysteem. Het inbraakalarm is ook een domoticasysteem. Zo kan het je verlichting sturen. Zo kan je met de afstandsbediening van je alarmsysteem je elektrische poort bedienen. Je kan de zonnewering, rolluiken, tuinsproeiers met je alarmsysteem bedienen. Je kan het zo gek niet bedenken en het is mogelijk met het Jablotron 100 alarmsysteem. Dit alarmsysteem wordt enkel geïnstalleerd door een erkende beveiligingsinstallateur.

https://www.stopdedief.be